Vacante

#sarbatori #destinatii de vacanta #romania #vacanta #statiuni balneoclimaterice

Statiuni balneoclimaterice deosebite din Romania unde poti sarbatori trecerea dintre ani

Este perioada in care majoritatea oamenilor cauta oferte de revelion 2018 din Romania sau oferte cat mai bune pentru o petrecere in afara tarii. Din fericire, optiunile sunt nelimitate si destinate tuturor bugetelor. Daca te-ai hotarat sa treci in noul an intre granitele tarii, ai putea sa scoti din calcul bine cunoscutele statiuni Sinaia, Predeal sau Brasov si sa te orientezi spre locuri mai putin cunoscute sau mai inedite. Cu siguranta poti descoperi adevarate comori ascunse in locuri la care nu te gandeai, cum ar fi urmatoarele doua statiuni balneoclimaterice

Revelion in Geoagiu Bai

Geoagiu Bai este o statiune balneoclimaterica ce dateaza inca de pe vremea romanilor si ascunde, in mijlocul judetului Hunedoara, o multime de comori. Un revelion in aceasta localitate poate sa se transforme intr-o vacanta de neuitat. Ai de vazut si de facut urmatoarele lucruri:

  • Poti vizita Baile Termale Romane (Germisara). Sunt bai care si-au pastrat forma din antichitate si te vor purta cu imaginatia catre timpuri de mult apuse, cand localitatea Geoagiu gazduia adevarate sanctuare unde se venerau zeitati.
  • Te poti bucura de baile termale. Nu este nicio perioada mai buna sa faci o baie termala, decat perioada iernii. Relaxarea este una maxima, ceea ce va face din inceputul de an unul optimist si fericit.
  • Poti vizita Biserica Tip “ Rotunda”. Este o biserica din Geoagiu Bai care a fost ridicata in secolul XI si care este cea mai veche biserica de pe teritoriul Romaniei. Arhitectura sa este unica si este singura constructie de acest tip care s-a pastrat in aceeasi forma, inca de cand a fost construita.
  • Castrul Roman. La doar 4 km de Geoagiu vei descoperi Castrul Roman, o ruina a unei unitati de infanterie britanica. Aceast unitate facea parte din trupele auxiliare cu care armata romana cucerea in secolul II Europa.

Pe langa obiectivele pe care le poti vizita in Geoagiu si pe langa solutiile balneare pe care le ai la indemana, imprejurimile iti ofera o serie de alte obiective interesante. La 25-30 de km de localitatea Geoagiu vei descoperi Cetatea Devei, Cetatea Costesti sau Castelul Corvinilor, un castel emblematic pentru Romania.

Revelion Baile Herculane

O alta statiune ce dateaza din perioada romana si care gazduieste bai termale este Baile Herculane. Este una dintre cele mai vechi statiuni de acest fel din lume si este deosebit de frumoasa, fiind situata intr-un cadru natural de exceptie. Imprejurimile sunt intesate de obiective care mai de care mai interesante, cum ar fi Podul lui Traian, Insula Ada Kaleh, Parcul National Portile de Fier sau Cetatea Severinului.

In orasul lui Hercule poti sa descoperi trasee montane deosebit de frumoase, pe care trebuie sa le strabati cu grija pe perioada iernii si evident, numeroasele variante de relaxare in apele termale. Cat timp stai in Herculane poti vizita :

  • Grota cu aburi. Este o pestera care rasufla aburi fierbinti si are un miros interesant de pucioasa. Emanatiile de sulf au reusit sa ajute la dezvoltarea unui muschi pe care nu il gasim in alta pate: Philonotis schliephackei.
  • Grota Haiducilor. Este o alta pestera interesanta, denumita si Pestera Hotilor. Este o pestera locuita inca din cele mai vechi timpuri, care a reprezentat de-a lungul istoriei o ascunzatoare ideala pentru hoti. In aceasta pestera au fost descoperite unelte primitive, vase si monezi romane si adevarate tezaure, extrem de valoroase.
  • Statuia lui Hercules. Hercules strajuieste statiunea printr-o statuie ce dateaza din 1847 si este unul dintre principalele obiective turistice ale zonei.

Fara doar si poate, Romania are extrem de multe de oferit, iar revelionul poate sa fie petrecut in variate moduri. Cei care doresc o vacanta plina de relaxare pot lua in considerare aceste doua statiuni.

Sursa foto: tui-travelcenter.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea