Vacante

#craciun last minute # destinatii last minute #vacanta last minute # destinatii craciun # vacanta craciun

Craciun 2017: 5 destinatii pitoresti perfecte pentru o vacanta last minute

Inca mai e timp sa iti faci planuri pentru vacanta de Sarbatori, iar daca esti convinsa ca anul acesta trebuie sa o petreci altudeva decat in Romania, atunci cu siguranta vrei sa mergi intr-un loc care sa iti ofere o experienta de neuitat. Tocmai de aceea iti vom oferi cateva ponturi.

In vacanta de Craciun nu trebuie neaparat sa mergi in Hawaii daca vrei ceva special. Cel mai bine este sa alegi o destinatie destul de apropiata de casa si care sa iti ofere si putin din magia acestei sarbatori, asa incat sa nu ii duci dorul. Europa are numeroase destinatii potrivite, insa noi iti vom vorbi despre 5 dintre ele, care sunt mai populare si spre care gasesti cu siguranta bilete de avion oricand:

Zurich, Elvetia

De ce sa mergi: E imposibil sa nu te cuprinda spiritul Sarbatorilor de Iarna in acest oras alpin care e gazda pentru unele dintre cele mai importante concerte de colinde, dar si cea mai mare piata acoperita cu o plasa de beculete.

Ce sa faci: Bea o ciocolata calda (heissi schoggi) sau un vin fiert (glühwein) si fa o plimbare pe Bahnhofstrasse, principalul bulevard, iluminat cu 12.000 de beculete. Treci printr-un magazin de lux pentru un cadou special, viziteaza targul de Craciun si plimba-ti copiii cu Märlitram, un fel de tramvai in miniatura.

Rovaniemi, Finlanda

De ce sa mergi: Pentru o experienta autentica de Craciun trebuie sa ajungi aici. Doar e casa oficiala a lui Mos Craciun! Mai mult, Rovaniemi se afla in Cercul Arctic, deci esti foarte aproape de Polul Nord.

Ce sa faci: Atractia principala a locului este Santa Claus Village, care te va transpune in visurile copilariei. Poti sa faci plimbari cu sania trasa de reni si poti invata cate ceva despre obiceiurile de Craciun de pe tot Pamantul.

Edinburgh, Scotia

De ce sa mergi: Edinburgh are un parfum vechi aparte, iar vechea cetate a orasului ii confera un farmec pitoresc. In fiecare an, muntii de zapada si multimea care anima orasul transforma acest loc intr-unul de poveste.

Ce sa faci: Edinburgh e un oras vesel. Inchiriaza o pereche de patina si fa o vizita pe patinoarul din Piata St. Andrew, da o tura cu roata cea mare de pe East Princes Street Gardens si viziteaza buticurile Multrees Walk. Evident, nicio vizita in oras nu ar fi completa fara sa fi vazut si Castelul Edinburgh.

Viena, Austria

De ce sa mergi: Viena radiaza fericirea Sarbatorilor de Iarna. E un amestec de traditii, de obiceiuri stravechi si de atractii de sezon. Orasul are probabil ca cel mai celebru targ de Craciun.

Ce sa faci: Principalul punct de atractie este Piata Rathausplatz, acolo unde este organizat targul de Craciun si unde peste 150 de comercianti vand decoratiuni pentru sarbatori, cadouri artizanale, vin fiert si produse de patiserie vieneze, asa cum e vestitul strudel cu mere. Tot aici este amenajat si un urias patinoar, dar si un carusel si o scena pe care urca non-stop coruri de colindatori.

Praga, Cehia

De ce sa mergi: Amestecul de arhitectura baroca si gotica, strazile pietruite acoperite cu zapada si vechile piete de Craciun fac din acest oras est-european cadrul perfect pentru Sarbatorile de Iarna.

Ce sa faci: Cele mai populare repere din Praga sunt Podul Carol, Catedrala Vitus, Castelul si Ceasul Astronomic, care arata si mai deosebit atunci cand este iluminat cu beculete multicolore. La targul de Craciun nu uita sa cumperi trdelník, un fel de rulou cu scortisoara absolut delicios si o cana cu svařák – vin fiert.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea