Vacante

#tramezzini #cicchetti #preturi venetia #bautura venetia #pizzeria #trattoria #ristorante #venetia #mancare venetia

Cum sa mananci in Venetia cu bani putini

Venetia este un oras pe cat de frumos, pe atat de scump. Practic, metropola este vizitata tot timpul anului, astfel incat cu greu poti gasi o perioada de extrasezon, in care preturile sa fie moderate. Urmeaza pasii de mai jos si vei putea sa-ti calculezi un buget limitat pentru masa.

Pasi de urmat

Pasul 1. Perioada aleasa. Preturile pot varia foarte mult in functie de perioada. Ca peste tot in lume, daca vizitezi orasul in varf de sezon sau intr-o perioada cu evenimente importante, preturile urca mult. De aceea, daca mergi la Carnavalul de la Venetia iti asumi si aceste cheltuieli in plus. Comerciantii speculeaza masele uriase de oameni care vin in oras in acest moment din an.

Pasul 2. Lista cu localuri ieftine. Consulta ghidurile de turism care dispun de liste de restaurante si localuri unde se mananca ieftin.

Pasul 3. Mananca fara panorama. Una dintre cele mai neplacute taxe in Venetia o reprezinta taxa pentru panorama. Daca vrei, de exemplu, sa iei masa la o terasa din Piazza San Marco, va trebui sa platesti pentru ca te bucuri de o astfel de priveliste. In general, in Venetia orice loc frecventat des de turisti inseamna restaurante mai scumpe, iar calitatea produselor nu este neaparat mai mare decat in alte parti. Astfel incat este bine sa alegi locurile mai putin cunoscute sau mergi sa iei masa acolo unde mananca si localnicii, in localuri unde de obicei nu vin turisti.

Pasul 4. Nu sta la masa. Daca stai la bar, in loc sa ceri o masa, daca eviti sa stai afara (unde pretul este automat mai mare) sau daca pur si simplu iti iei mancarea la pachet, vei plati mai putini bani.

picnic VenetiaPasul 5. Aperitive. In venetia poti incerca sa mananci in localurile care servesc un fel de aperitive, numite cicchetti, care sunt echivalentul pentru tapas, daca esti in Spania sau mezzes, daca esti in tari arabe. Cicchetti sunt servite in localuri (bacaro/baccari) care au de obicei mese afara, fara scaune. Alte gustari sunt tramezzini , un fel de sandwich-uri care se gasesc peste tot prin Venetia.

Pasul 6. Servizio & pane e coperto. Cand mergi sa mananci in oras, intreaba daca taxa de “coperto” (tacam) si “servizio” sunt incluse in nota de plata.

Pasul 7. Pizzeria& trattoria & ristorante . De obicei preturile variaza in functie de tipul de local pe care il alegi, cel mai scump fiind la restaurant. Trattoria se situeaza undeva la mijloc, in ceea ce priveste preturile, iar pizzeria este cea mai ieftina alegere.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Lista de localuri ieftine
  • Ghid turistic de buzunar, cu harta

 

Sfaturi&Avertismente

• Daca poti sa-ti faci cumparaturile dintr-un supermarket din afara Venetiei, profita de acest lucru si pune in bagaj alimente mici, precum branza topita, snacksuri, biscuiti, apa etc.

Un alt loc unde gasesti alimente mai ieftine este bacania. Poti cumpara branzaturi sau produse pe baza de carne, pe care sa le consumi apoi la un picnic.

• Taxele difera la restaurantele din Venetia in functie de locul in care stai: la bar, inauntru sau la o masa de afara.
Daca ai un ghid turistic de buzunar cu harta, te poti orienta astfel incat sa gasesti zonele lipsite de interes turistic. Aici ai mai multe sanse sa platesti sume decente pe mancare si bautura.

Ai avut probleme cu preturile pentru mancare in Venetia? Daca ai descoperit metode de a plati mai putin, localuri ieftine si bune, impartaseste-ne impresiile tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea