Vacante

#vacanta #obiective turistice #locuri unde iti pui o dorinta #pune-ti o dorinta #moneda #dorinta

Cum sa-ti pui o dorinta intr-un loc special, in vacanta

Obiectivele turistice pe care le vezi in vacanta au o valoare nu doar istorica si culturala, sunt insa si purtatoare de valoare sufleteasca, functionand ca un mesager catre univers. Adesea poti vedea biletele pe care oamenii si-au scris dorintele, mai in gluma mai in serios sau facand gesturi aparent bizare, cum ar fi sa-si tina palmele in sus. Iata in continuare cativa pasi de care este bine sa tii cont, pentru a nu rata niciun astfel de obiectiv turistic special.

Pasi de urmat

Pasul 1. Obiective turistice. Fa o lista a obiectivelor turistice le care urmeaza sa le vizitezi. Daca ai cumparat un ghid turistic de buzunar sau beneficiezi de un ghid turistic local, vei primi informatiile legate de locurile in care vizitatorii isi pun dorinte.

Pasul 2. Hartie si pix. Asigura-te ca ai la tine hartie si pix, pentru a-ti scrie dorinta si a o lasa in locul respectiv.

Pasul 3. Moneda. In unele locuri se arunca si o moneda, care in general se spune ca joaca rol de asigurare ca te vei intoarce candva in acel loc.

Pasul 4. Notite. Cand vizitezi multe locuri in vacanta, este foarte posibil sa uiti ce dorinta ti-ai pus in ziua respectiva. Poti sa-ti notezi intr-un carnetel sau in jurnal si peste ani vei sti daca a functionat sau nu.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Inspiratie
  • Hartie&pix
  • Agenda
  • Lista obiective

 

Sfaturi&Avertismente

Sfanta Ecaterina• Exista foarte multe locuri in lume unde oamenii isi pun o dorinta. De obicei, fiecare astfel de loc are propriul lui “ritual” prin care se pune acea dorinta.

In Gradinile Pamplemousses, din Mauritius, exista un astfel de loc. Pamplemousses Gardens reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Mauritius. Initial, cu 300 de ani in urma, acestea erau proprietatea privata a unui guvernator. In perioada coloniala, teritoriul a servit ca centru de cercetare in horticultura pentru francezi si britanici. Astazi Pamplemousses Gardens sunt faimoase pentru palmierii de aici, plantele medicinale si nuferii Regina Victoria . Se povesteste ca vizitatorii merg pe Podul Nuferilor (Lily Pond) unde plutesc pe apa nuferi de Amazon. De pe pod oamenii isi pun o dorinta, aruncand o moneda in adancuri.

La manastirea sfanta ecaterina, din Sinai, Egipt, exista un tufis considerat sacru. Se crede ca radacinile lui provin din tufisul in flacari pe care l-a vazut Moise si prin care i-a vorbit Dumnezeu. Frunzisul este inconjurat de un gard, in care lumea prinde biletelele cu dorinte. Pentru a ti se indeplini dorinta, trebuie sa te gandesti la ea in timp ce tii cu mana o ramura. Detalii gasesti aici.

La intrarea in Kemer, pe autostrada exista un tunel “al dorintelor”. Se spune ca nu poti sa-ti pui o dorinta decat o singura data aici si anume prima oara cand treci prin el. Potrivit credintei populare, trebuie sa ai ochii inchisi si sa-ti tii respiratia si mainile ridicate deasupra capului, cat timp treci prin el, cu palmele in sus.

Desi este un simbol al poporului evreu, in Ierusalim, la Zidul Plangerii se roaga oameni de pretutindeni, indiferent de religie. Este bine sa fii imbracat cat mai decent si sa respecti cele doua locuri amenajate, spatiul pentru femei in dreapta si spatiul pentru barbati, in stanga. Pe o bucatica de hartie poti sa-ti scrii dorinta, dupa care biletelul impaturit cat mai mic trebuie inserat intre doua pietre dispuse perpendicular. Cand pleci, traditia cere sa te indepartezi ramanand cu fata la zid, in semn de respect. Desigur, de aceasta regula tin cont in special evreii, turistii obisnuiti nefiind obligati in acest sens. Detalii gasesti aici.

Ti-ai pus vreodata o dorinta in timpul vacantei? Daca s-a indeplinit sau daca ti s-a parut frumos locul pe care l-ai vazut si unde te-ai gandit la ceea ce-ti doresti sa se intample, povesteste-ne experienta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea