Vacante

#plaja Ghioroc #lacul colibita # vacanta romania #lacul rosu #ocna sibiului #dunare

5 locuri magice din Romania pe care trebuie sa le descoperi anul acesta

Primul weekend din iunie a devenit mult mai ofertant: Ziua Copilului (1 iunie) pica vineri si toti ne putem bucura de un alt weekend prelungit, imediat dupa cel de Rusalii. Uneori vacantele scurte si dese sunt fix ceea ce recomanda doctorul! Ne-am facut temele si iti propunem sa explorezi mai mult locurile altfel din Romania, locuri pline de legende, istorie si natura. Descopera top 5 al destinatiilor locale pentru un city break in care sa te bucuri ca un copil!

1. Lacul Colibita sau unde poti respira cel mai curat aer din tara

Sus in munti, la o altitudine de 900 de metri, se afla Colibita, una dintre zonele unde poti respira cel mai pur aer din Romania, la fel ca in Alpi. Aici a fost amenajat un lac de acumulare, o adevarata poarta de intrare in Muntii Calimani. Acum nu mai trebuie sa dai fuga la greci sau la bulgari pentru a te bucura de munte si mare in acelasi timp!

Pescuit, alpinism sau plimbari cu barca – pe toate le poti face intr-un city break la Colibita. Vino cu cei dragi intr-o escapada la „marea de la munte” si relaxeaza-te in natura. Ti-am pregatit oferte de cazare cu preturi incepand de la 11 euro/pers/noapte.

2. Legenda Lacului Rosu

Ti-am povestit intr-un articol anterior de cate poti vedea daca optezi pentru un city break in Piatra Neamt. Acum iti spunem mai specific despre unul dintre locurile de neratat din zona: Lacul Rosu (jud. Harghita). In apropiere de Cheile Bicazului, locul este plin de legende: aici se spune ca Estera, iubita unui voinic plecat in armata, a fost rapita de un talhar, indragostit la randul lui, si plangea in fiecare zi, cerand ajutorul muntilor. Natura, martora nedreptatilor lumesti, a pornit o ploaie torentiala care a inghitit tot in cale: paduri, stanci si pe cei doi nefericiti. In acest loc se spune ca apele muntilor au format Lacul Rosu, un loc mistic, inconjurat de frumusetea salbatica a naturii.

De oriunde vii, te sfatuim sa alegi o cazare in Gheorgheni, preturile pornesc de la doar 12 euro/pers/noapte.

3. Litoralul Vestului: plaja Ghioroc

Litoralul romanesc poate avea si o alta definitie: plaja minunatului lac Ghioroc, aflat la doar 23 km de Arad si 75 km de Timisoara. An de an, mii de turisti viziteaza aceasta oaza cu nisip fin si cu un aspect exotic datorita palmierilor plantati acolo. Daca iti spunem ca timp de doua luni ai parte de super Festivalul Ghioroc Summer Fest, care promite o gama variata de evenimente sportive, concursuri si spectacole, ce motiv mai ai pentru a ajunge macar o data acolo in aceasta vara?

Plaja este deschisa publicului inca din aprilie, iar de 1 iunie, zi libera de la stat, se preconizeaza deschiderea oficiala a campingului de la Ghioroc. Aduna-ti gasca de prieteni si petrece un altfel de „weekend la mare”! Preturile la cazare incep de la doar 11 euro/pers/noapte.

4. Chemarea Dunarii

Ti-am mai povestit de frumoasa zona a Orsovei, un loc foarte ofertant pentru turisti, asa ca te sfatuim sa planifici cat mai repede o vacanta acolo! Admira Dunarea in toata splendoarea ei si inchiriaza o plimbare cu barca; pretul nu este piperat, incepe de la 30 lei/pers/ora. Daca vrei o zi in care sa te deconectezi complet de tot, dar in continuare sa ai un stil de viata activ, atunci clar trebuie sa te aventurezi intr-o drumetie pe dealurile din imprejurimi. De acolo, de sus, intotdeauna se vede privirea de ansamblu si peisajul superb al Cazanelor Dunarii.

Mergi la Pestera Veterani, locul mitic unde se inchinau dacii zeului Zamolxis, arunca un ochi si la satul lacustru de la Berzasca si savureaza un bors delicios de peste sau traditionala ciorba de peste! 

Sfatul nostru: nu uita sa te bucuri de fiecare moment si fa multe, multe poze! Ofertele de cazare pornesc de la 22 euro/pers/noapte.

5. Statiunea renascuta: Ocna Sibiului

Daca tot iti spuneam de o alta optiune pentru litoralul romanesc, acum venim cu idei si pentru statiuni balneoclimaterice care au renascut din propria cenusa. Ocna Sibiului este o statiune aflata in apropierea orasului Sibiu care s-a format pe locul unor vechi mine de sare. Minele au fost inchise, lacurile sarate au aparut in urma lor, iar investitiile in zona au readus statiunea in atentia turistilor – asta da poveste cu happy end!

Credit foto: Lacuri Ocna Sibiului

Pe langa nenumaratele beneficii pentru sanatate, in apropiere poti vizita tot ceea ce are de oferit zona Sibiului: biserici fortificate, sate sasesti, dar si peisaje naturale de vis. Cu preturi incepand de la doar 12 euro/pers/noapte, parca un city break in Ardeal suna tare bine, nu? 

Sarbatoreste Ziua Copilului pe drum

Fa-ti bagajele si fugi prin Romania pentru weekendul prelungit, singurul din aceasta vara. Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea