Vacante

#Eindhoven #bruxelles #tel aviv #zagreb #city-break #milano #viena #last minute #larnaca

Unde sa calatoresti in luna mai – 7 idei de city break last minute

De ce sa pleci luna asta intr-un city break? Motive avem destule: vremea blanda, aerul parfumat de primavara, vantul placut si (inca) racoros, natura care imbraca totul in mii de culori vii, dar si dorul nostru constant de duca. In plus, sa fim seriosi, de cand avem nevoie de motive ca sa ne luam cateva zile libere? Sfatul nostru: profita de aceasta luna si mergi intr-un city break last minute inainte de a incepe nebunia de vara – avem 7 idei pentru tine:

1. Zagreb, Croatia

Atunci cand te gandesti la Croatia, probabil cel mai adesea iti vin in minte coasta superba, insulele distractiei si Game of Thrones. Ei bine, a venit momentul sa treci capitala tarii pe lista oraselor de vazut! Zagreb a devenit in ultimii ani o destinatie perfecta pentru un city break in orice sezon: a castigat trei ani la rand premiul pentru cel mai frumos Targ de Craciun din Europa, surclasand orase precum Viena sau Strasbourg, iar arhitectura orasului, impreuna cu evenimentele culturale si viata de noapte, te vor incanta in orice perioada a anului.

Centrul este format din Orasul de sus (Gornji Grad) si Orasul de jos (Donji grad), iar tramvaiul-emblema de culoare albastra il strabate de-a lungul strazii Ilica, strada unde gasesti tot ce vrei. Parcul Maksimir, cimitirul Mirogoj, piata centrala Trg. Bana J. Jelacica, catedrala orasului, biserica Sf. Marcu, Muzeul Relatiilor Destramate, funicularul cu cea mai mica lungime din Europa si primul mijloc de transport din oras – sunt atatea de vazut in Zagrebul plin de parcuri verzi, unde aproape oricine vorbeste engleza! Mai bine mergi curand si vezi cu ochii tai!

P.S: In vara au un super festival de muzica.

2. Larnaca, Cipru

Cipru este o insula superba de vizitat in lung si in lat, dar iti dai seama ca in timpul sezonului este intesata de turisti. De aceea te sfatuim sa vizitezi cat mai curand insula, chiar in luna mai! Iei avionul din Bucuresti pana in Larnaca si in 2 ore si-un pic ai ajuns in Cipru.

Daca vrei sa ramai in oras, ai ocazia sa vizitezi unul dintre cele mai vechi orase din lume, un oras care respira istorie si cultura, dar are si una dintre cele mai bune statiuni de pe insula. Viziteaza Fortareata Larnaca, apeductul roman Kamares, biserica Sf. Lazar, moscheea Zypern, portul si plajele superbe.

De tinut minte: in perioada noiembrie-martie, pasarile flamingo vin in Larnaca, in zona lacului sarat, si ofera un peisaj sonor impresionant!

3. Milano & Bergamo, Italia

Ciao, bella! Niciodata nu te poti satura de Italia, mereu este ceva nou de explorat. Iti propunem sa descoperi o altfel de Italie si sa incerci un city break aparte. Atunci cand aterizezi pe aeroportul din Bergamo, nu te indrepta direct catre autobuzul care duce in capitala modei. In schimb, acorda cateva ore explorarii oraselului Bergamo si cu siguranta nu vei regreta! Ca si Zagreb, orasul este format din Orasul de sus (Città alta) si Orasul de jos (Città bassa), cu o arhitectura medievala impresionanta. Viziteaza cetatea si ruinele castelului, mergi cu unul dintre cele doua funiculare, si pierde-te putin prin stradutele inguste pentru a simti cu adevarat atmosfera locala.

Dupa ce te-ai familiarizat cu Italia orasului mic, o Italie mai linistita, dar la fel de pasionala, indreapta-te catre Milano pentru a experimenta agitatia din eleganta metropola. Viziteaza Domul, unde poti urca cu liftul pe terasa, celebra Galleria Vittorio Emanuele II, castelul Sforzesco sau plimba-te prin cartierul artistic – Brera.

4. Eindhoven, Olanda

Cand te gandesti la Olanda, automat iti zboara gandul la Amsterdam? Noi iti recomandam Eindhoven, un oras din sudul tarii, gazda unor mari companii precum Phillips sau DAF Trucks. Tocmai de la asocierea cu Phillips i-a derivat numele de Orasul Luminilor si l-a transformat intr-un hub tehnologic. Dar ce se afla sub aceasta fateta profesionala? Aici vei descoperi un oras vibrant, plin de restaurante si magazine. Poti face tururi ale orasului pe bicicleta, poti vizita muzee de design si tehnologie, si te poti aventura in satucul Nuenen, aflat la 8 km de oras, unde Van Gogh si-a inceput cariera de pictor.

P.S: In vara se organizeaza un festival de muzica electronica intr-o padure minunata din apropierea orasului.

5. Tel Aviv, Israel

Numele orasului inseamna, in traducere din ebraica, Dealul Primaverii – atunci nu ar fi mai potrivit sa il vizitezi chiar in aceasta primavara? Aici poti vedea apusul (sau rasaritul – morning person, anyone?) la malul Marii Mediterane, poti vizita portul Jaffa, unul dintre cele mai vechi porturi din lume, si te poti plimba prin cele trei zone distincte ale orasului. In partea de nord, vei vedea zona rezidentiala a orasului, foarte dezvoltata, care este considerata mai mult o suburbie din acest motiv. In sud gasesti primele cartiere din Tel Aviv, mai sarace in trecut, dar hip si trendy in prezent. Centrul este locul unde forfota orasului te ia prin suprindere, te poarta catre principalele atractii turistice si iti ofera nenumarate ocazii de shopping.

Daca iti mai spunem ca Tel Aviv este unul dintre cele mai vizitate orase din Orientul Mijlociu si mai este cunoscut drept orasul care nu doarme niciodata, atunci este clar ca trebuie sa planifici cat de curand o vacanta aici, inainte de vara turistica. Nu ai nevoie de viza in calitate de turist pentru acest city break last minute, asa ca te poti apuca de planificat!

6. Bruxelles, Belgia

Ah, capitala administrativa a Uniunii Europene! Pare un oras sec si foarte corporatist din aceasta descriere, dar te putem asigura ca nu este asa. In primul rand, te afli in Belgia, una dintre tarile cu traditie in fabricarea berii, iar in Bruxelles gasesti o multime de baruri si restaurante cu arome delicioase de bere locala.

Aproape de iesirea din oras poti vedea Atomium, un monument urias, care seamana cu o structura moleculara; in centru, poti vedea micuta statuie din bronz Manneken Pis care infatiseaza un copil urinand – totul provine de la o legenda locala care spune ca un baietas pierdut a urinat pe fitilul unei bombe si a salvat orasul de la incendiere. Ce alta dovada mai buna decat faptul ca locuitorii din Bruxelles au simtul umorului si nu se iau chiar atat de mult in serios?

Bruxelles este un oras care merita explorat, mai ales in perioada de primavara-inceput de vara, atunci cand se intuneca foarte tarziu – te poate prinde si 9-10 seara, iar orasul sa para luminat ca in plina zi!

7. Viena, Austria

Daca mereu te gandesti la Viena in preajma Craciunului, atunci cand Targul de Craciun atrage turistii ca un magnet, noi iti recomand vizitarea orasului in mini-vacanta de Rusalii. Orasul valsului si al istoriei Imperiului Austriac, Viena promite un city break plin de cultura si mancare buna. Ce poti face in 3 zile aici?

Pentru o doza de adrenalina, viziteaza parcul de distractii Praeter, unul dintre cele mai spectaculoase din Europa; pentru o plimbare in trecut, mergi intr-un tur al palatelor Schonbrunn, Belvedere, Hofburg sau Epstein; viziteaza Gradina Zoologica si Palatul Imperial al Fluturilor Tropicali sau fa plimbari lungi prin numeroasele parcuri ale orasului – ai de unde alege, peste 50% din suprafata orasului este reprezentata de spatii verzi!

Viena este un oras romantic, istoric, ametitor – de ce sa nu il explorezi cat mai curand?

Planuieste escapada de ultim moment

Profita de luna mai si de perioada de liniste de dinaintea furtunii (turistice :P) si planuieste un city break in Europa. Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook , la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea