De prin lume adunate

#Overseas Highway #Drumul Atlanticului #Stelvio #Trollstigen #Grossglockner # drumuri in lume #drumuri frumoase #transalpina #transfagarasan

Cele mai frumoase drumuri din lume pe care merita sa le parcurgi

Nimic nu este mai placut decat sa vizitezi lumea si sa parcurgi unele dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Emotia de a descoperi ce se afla dupa urmatoarea curba este imposibil de descris in cuvinte, iar daca soseaua va poarta prin locuri cu peisaje spectaculoase inseamna ca nu ati pornit degeaba la drum.

Unele dintre cele mai fascinante trasee au fost construite cu multa truda, insa rezultatul obtinut ne lasa pe toti fara cuvinte.

Puneti-va centura si porniti intr-o calatorie virtuala pe unele dintre cele mai frumoase drumuri din lume!

Transfagarasanul, Romania

Sursa: pixabay.com

Cunoscut si sub numele de "Drumul dintre nori", Transfagarasanul se afla pe primul loc in topul celor mai frumose drumuri din lume. soseaua este spectaculoasa pentru ca strabate muntii Fagaras, cei mai inalti munti din Romania, astfel Transfagarasanul atinge o altitudine de 2.042 de m. Este o adevarata incantare sa parcurgeti serpentinele drumului care va poarta prin rezervatia naturala Golul Alpin al Muntilor Fagaras, intre Podragu - Suru si Valea Balii, ori pe langa lacul glaciar Balea.

Insa, pe cat este de frumos, pe atat de zbuciumata este istoria sa. Realizat intre anii 1970 si 1974, Transfagarasanul a fost comandat de Ceausescu, acesta temandu-se de o invazie URSS-ului, care din fericire nu a mai avut loc. Pentru a fi construit s-a muncit intr-un ritm infernal, in conditii greu de imaginat si cu sacrificii umane uriase. Pentru a afla intreaga poveste a "drumului dintre nori", va invitam sa cititi articolul "Cum a fost construit Transfagarasanul, unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume", de pe site-ul Omofon.

Drumul alpin Grossglockner, Austria

Daca vreti sa aveti parte de adrenalina, drumul alpin Grossglockner va ofera panorame superbe şi va poarta pana la 2.571 m in muntii Alpi. Este imposibil sa nu va impresioneze aceasta sosea montana din Austria, Grossglockner fiind unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume.

Grossglockner leaga Salzburg si Carintia, iar daca il parcurgeti, in cei 48 de km ai sai puteti admira pasuni alpine, paduri pictate in verde crud, stanci impunatoare si vai adanci. Mai precis, frumusetea peisajul va va da impresia ca sunteti intr-un taram de basm.

Transalpina, Romania

Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania (punctul cel mai inalt este in Pasul Urdele - la 2.145 m), este drumul pe care orice roman ar trebui sa il parcurga macar o data in viata. De ce? Ei bine, Transalpina traverseaza Muntii Parang de la sud la nord si strabate patru judete: Gorj, Valcea, Sibiu, Alba. Pe langa peisajul magnific pe care aveti sansa sa il admirati daca porniti la drum pe Transalpina, aici mai puteti vedea si importante atractii turistice precum: Pestera si Manastirea Polovragi, Pestera Muierilor, Ranca, Lacul Galcescu, Lacul Oasa, Valea Frumoasei si multe altele.

Fiind un drum montan, tronsonul dintre Ranca si Obarsia Lotrului este inchis din noiembrie pana la sfarsitul lui mai. in restul anului, pe acest traseu se circula cu restrictii de viteza de 30 km/h. De asemenea, pe langa faptul ca este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, Transalpina este si una dintre cele mai periculoase trasee din lume. Daca sunteti curiosi sa aflati care sunt celelalte sosele incluse in topul celor mai periculoase drumuri din lume, in articolul site-ului Omofon "15 dintre cele mai fascinante si periculoase drumuri din lume" gasiti mai multe detalii.

Trollstigen, Norvegia

Trollstigen, una dintre cele mai spectaculoase atractii din Norvegia, este destinatia turistica ideala pentru cei care vor sa aiba parte de senzatii tari. Drumul Trolilor va urca pe pante abrupte pana la 1.000 de m inaltime. Drumul cu zeci de serpentine este iubit de toti cei care cauta aventura, insa si peisajele din jurul sau il fac sa fie unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Prin urmare, daca ajungeti in Norvegia si doriti sa experimentati senzatii tari – merita sa parcurgeti Drumul Trolilor (Trollstigen).

Soseaua alpina Stelvio, Italia

Pornind din Alpii de Est din Italia, soseaua alpina Stelvio ofera tuturor celor care o parcurg peisaje de vis, dar si adrenalina.

Soseaua (aflata la 2.757 m altitudine) face legatura intre Valtellina si Merano si este a doua cea mai inalta trecatoare din Alpi, dupa Col d’Iseran (2.770).

Toti cei care parcurg acest drum au de infruntat 48 de viraje ac de par si pante abrupte, insa tot sacrificiul merita, pentru ca peisajul din jur este deosebit.

Drumul Atlanticului, Norvegia

Sursa: pixabay.com

Drumul Atlanticului, desemnat constructia secolului in Norvegia, serpuieste peste poduri joase care par sa iasa din marea involburata. soseaua lunga de 8,3 km uneste orasele Kristiansund si Molde si trece peste o zona periculoasa a coastei Norvegiei, numita Hustadvika.

Drumul Atlanticului nu a primit degeaba statutul de traseu turistic national, iar arhitectura podurilor si frumusetea rara a tinuturilor pe care le strabate fac din aceast traseu unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume.

Overseas Highway, Statele Unite ale Americii

Cu o lungime de aproape doua sute de km, Overseas Highway leaga insulele din arhipelagul Florida Keys si este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Soseaua strabate 42 de poduri, iar cel mai interesant lucru este ca se afla in proportie de 99% deasupra apelor oceanului Atlantic.

Parcurgerea acestui drum dureaza aproximativ patru ore, insa puteti admira in tot acest timp peisajele fascinante, mai ales la ora rasaritului sau apusului.

Pe langa faptul ca Overseas Highway a fost inclusa in topul celor mai frumoase drumuri din America, aceasta sosea apare in numeroase productii cinematografice, printre care Licencse To Kill, 2 Fast 2 Furios, ori Mission Impossible III. Astfel ca, daca aveti ocazia, merita sa o traversati, pentru ca este minunata si va ofera o experienta de neuitat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea