Filme

#_la-vie-en-rose-2007

Viata in roz

Am plans la vizionarea La vie en rose , si nu eram singura din sala care plangea.

Regizorul Olivier Dahan ne ofera un regal Edith Piaf, o ecranizare care iti da fiori.
Filmul nu respecta neaparat cronologia vietii lui Edith Piaf ci memoria emotionala, cu flashback-uri de la diverse varste amestecate cu fragmente din melodii celebre care starnesc emotii.

Incercata de boala si suferinta pana in ultima clipa a scurtei sale vieti, Edith Piaf si-a cantat fericirea trecatoare si tristetea permanenta cu vocea unica ce va ramane mereu in inimile tuturor.

De la mizeria din copilarie la glorie, de la victorii la pierderi irecuperabile, de la Belleville la New York, veti urmari exceptionalul parcurs al lui Edith Piaf interpretata minunat de Marion Cotillard -complexata, bulversata, capricioasa, speriata, furioasa, suferinda, pasionala.

O incercare dificila pentru o actrita insa o izbanda pe masura efortului depus:

“La sfarsitul filmarilor s-a creat un efect de bumerang. M-am trezit ca nu era foarte simplu sa scap de …cum sa zic…sa o parasesc pe Edith Piaf si sa ma intorc la viata mea. Ieseam dintr-o perioada in care filmasem intens, iar dupa La vie en rose, am incheiat, am venit acasa, am reinceput sa duc o viata normala, numai ca Edith Piaf nu pleca, ma loveam continuu de semne care nu ma lasau sa o uit. (...)Ma simteam slaba, ridicola, cand ma adresam oamenilor din jurul meu, ma trezeam ca am reactiile lui Edith Piaf, intonatia ei. A durat ceva timp sa ma reintegrez in mine, in creierul si corpul meu si sa nu mai am exaltari “piafice”. Dar astazi stiu ca nu as mai aborda la fel un astfel de rol.”

Olivier Dahan jongleaza cu emotii ce coplesesc.
In spatele scenei descoperim sufletul de artist si inima unei femei. O Edith Piaf intensa, indistructibila, uneori fragila insa devotata cantecului pana la sacrificiu.
Mergeti sa vedeti La vie en rose – un film despre o voce nemuritoare! Fara indoiala veti spune "Je ne regrette rien"!

Un film grandios despre un mit national, un film care ne face sa intelegem ca viata marilor artisti nu este niciodata atat de roz pe cat ne-o imaginam. Exemple in plus? Ray Charles, Janis Joplin , Jimi Hendrix , Johnny Cash.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea