Filme

#_beverly-hills-chihuahua-2008 #comedie #film #cronica #beverly hills chihuahua

Beverly Hills Chihuahua sau cum poti sa maltratezi un caine

Filmele cu animale vorbitoare sunt dragute, iar daca "dragut" este singurul lucru pe care il cauti intr-un film, atunci Beverly Hills Chihuahua iti va oferi o supradoza. Daca vrei orice altceva - istetime, ingeniozitate, originalitate sau imaginatie – atunci trebuie sa cauti in alta parte. Este ca si cum producatorii s-au adunat si au dedus ca un grup de caini vorbareti vor incanta publicul timp de 90 de minute si ca nimic altceva nu mai conteaza.

Catelusa Chloe (Drew Barrymore) este un accesoriu de Beverly Hills. Ea este plimbata prin oras intr-o poseta Louis Vuitton, iar piciorusele sale nu ating niciodata pamantul datorita ghetutelor roz pe care le poarta. Ea face parte din acelasi "trib" cu catelusul chihuahua din poseta lui Reese Witherspoon din Legally Blonde sau Tinkerbell, cateleul lui Paris Hilton.

In prim-planul actiunii se afla catelusa Chloe, o rasfatata si jumatate, care primeste tot ce doreste si traieste o viata in lux. Toata ziua se plimba in poseta stapanei pe strazile si prin magazinele din Beverly Hills. Ea merge chiar si in vacanta in Mexic, dar visul se transforma curand in cosmar. Chloe se pierde de ai sai si se vede nevoita sa se descurce singura, desigur, ajutata de niste prieteni devotati.

Chloe isi face prieteni noi in aceasta situatie dificila, unul dintre ei fiind un ciobanesc german pe nume Delgado, care vorbeste cu ajutorul actorului Andy Garcia. Acesta calatoreste alaturi de ea ca sa o apere de dusmani, cum ar fi maleficul doberman care vrea sa o dea pe Chloe pe mainile unui rapitor de catei.

Delgado este adevaratul star al filmului. Are o privire lunga si obosita, un comportament de razboinic si ascunde un secret tragic. Filmul putea sa renunte cu usurinta la povestea lui Chloe in favoarea lui Delgado si sunt sigur ca nimeni nu s-ar fi plans.

Intre timp, Papi (George Lopez), amorezul lui Chloe, Sam (Manolo Cardona), stapanul sau, si Rachel (Piper Perabo) nepoata Vivianei (Jamie Lee Curtis), ajung in Mexic sa o salveze si sa o aduca inapoi acasa.

Chloe si Papi nu sunt singurii catelusi de talie mica din film. Lor li se alatura alti 50 de chihuahua. In drumul lor spre Beverly Hills, Chloe si Delgado, sunt salvati din ghearele unor lei de munte (pume) de catre aceasta haita de mici razboinici. Catelusii ii duc pe eroii nostrii in Orasul Pierdut Techichi, lacasul stramosilor lor. Montezuma, a carui voce este interpretata de tenorul Placido Domingo , este liderul tribului si incearca sa o invete pe Chloe sa-si descopere spiritul razboinic.

Acesta secventa este poate cea mai inspirata din tot filmul. Poate ca nu este destul de inteligenta, dar macar prezinta pe scurt istoria rasei chihuahua si, mai in gluma sau mai in serios, vorbeste in numele toturor cateilor ai caror stapani ii trateaza ca pe niste papusele Barbie. Nu cred ca ei vor sa fie imbracati in hainute colorate, cu botosei si berete pe cap.

Regizorul Raja Gosnell (Scooby-Doo 1 si 2) incearca sa imbunatateasca filmul, adugand treptat  personaje noi in poveste. Printre aceste personaje gasim un soarece si o iguana , doi hoti de mana a doua, cateii scapati din mainile lui Vasquez sau haita militanta de caini chihuahua. Toate aceste incercari nu aduc nimic bun filmului, decat cateva zambete pe care le pierdem imediat.

Disney incheie acest film cu un anunt catre public, in care ne reaminteste ca adoptia unui animal reprezinta o responsabilitate uriasa. Acest anunt reprezinta, la randul lui, singura farama de maturitate a filmului.

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Beverly Hills Chihuahua

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea