Vacante

# ciresi infloriti #ciresi #calatorii #vacanta

Top 10 orase in care sa calatoresti pentru a admira ciresii infloriti

Sezonul ciresilor infloriti se apropie, asadar ar trebui sa incepi sa te pregatesti de calatorie pentru a te putea bucura de acest sepactacol. Iata 10 orase in care ai putea calatori pentru a admira ciresii infloriti.

Hirosaki - Japonia

Sursa foto: japan-magazine.jnto.go.jp

Festivalul florilor de ciresi si visini debuteaza cu momentul in care acestia incep sa infloreasca. Noaptea, parcul Hirosaki este iluminat pana la ora 22, permitand tuturor sa faca plimbari lungi pentru a se bucura de pomii in strai de sarbatoare.

Paris - Franta

Sursa foto: meandmytravelbugs.com

Daca te afli la Paris in timp ce visinii infloresc, iti recomandam sa pornesti intr-o vanatoare de comori in curtea centrala de la Petit Palais. O alta locatie este in dreptul fatadei de sud a catedralei Notre Dame. Totodata, piata Gabriel Pierne gazduieste unul dintre cei mai spectaculosi copaci din Franta.

Copenhaga - Danemarca

Sursa foto: pinterest.cl

Peste 200 de ciresi au fost plantati in parcul Langelinie, iar din 2008 a inceput organizarea festivalului Sakura care dureaza doua zile. Intrarea este libera si prezinta interes pentru toata lumea.

Stockholm - Suedia

Sursa foto:  europeanbestdestinations.com

Locul ideal pentru a te bucura de florile de cires din acest oras se afla la Kungstradgarden, Gradina Regelui, care dateaza din epoca mijlocie. 63 de visini japonezi su fost plantati in 1998, spectacolul de varf fiind de obicei la mijlocul lunii aprilie.

Vancouver - Columbia Britanica

Sursa foto: highland-worldwide.com

Cei peste 40.000 de ciresi care infloresc in acest oras in fiecare primavara sunt cu adevarat un spectacol grandios. Gradina botanica VanDusen gazduieste 500 de copaci care au fost daruiti in 1930 de catre primarii din Kobe si Yokohama.

Curitiba - Brazilia

Sursa foto: steemit.com

Cel mai bun loc pentru a vedea florile de cires roz din acest oras sunt gradinile botanice Jardim Botanico.

Washington DC - US

Sursa foto: pxfuel.com

Se spune ca peste 1.5 milioane de vizitatori vin in Washington pentru a putea admira cei peste 3.000 de copaci si a participa la festivalul national al ciresilor infloriti care dureaza trei saptamani.

Brooklyn, NY

Sursa foto: secretnyc.co

Sezonul florilor de cires incepe in Brooklyn la mijlocul lunii martie. Pentru a-i ajuta pe cei interesati de spectacol, orasul are o harta numita Cherrywatch pe care se poate urmari evolutia infloririi.

Philadelphia, PA

Sursa foto: phillytrib.com

Plantat in 1926, ca un cadou din partea oamenilor din Japonia, Fairmount Park are o padure de sakura, un tip specific de cires japonez. Festivalul Subaru Cherry Blossom din Greater Philadelphia organizat in fiecare an intre 4 si 5 aprilie, permite admirarea spectacolului si incorporeaza sesiuni de origami, cursuri de preparare a sushi-urilor si spectacole de toba.

San Diego, CA

Sursa foto: blog.sandiego.org

San Diego nu se remarca numai prin plajele si coastele sale accidentate, ci si prin spectacolul oferit de florile de cires. Copacii se gasesc in gradina de prietenie cu Japonia din Balboa Park, iar evenimentul incepe la jumatatea lunii martie si se desfasoara pe durata unei saptamani numita saptamana anuala a ciresilor infloriti.

Evenimentul este asteptat de numeroase persoane din zona si nu numai, deoarece in timpul infloririi ciresilor are loc un festival ce dureaza trei zile. In cadrul acestuia, publicul nu se bucura doar de muzica si voie buna, ci poate cumpara produse locale de la comerciantii din zona, iar copiii pot participa la diverse ateliere adecvate varstei lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea