Vacante

#vacanta Maldive #insulele maldive #maldive #vacanta insulele maldive

Cand este momentul potrivit pentru a vizita Maldive

Maldivele sunt un sir de atoli de corali din Oceanul Indian. Totodata, sunt celebre pentru combinatia uimitoare pe care o ofera intre lux, naturalete sis ustenabilitate. La acestea se pot adauga climatul cald in care tempertaurile rareori scad sub 24 de garde Celsius, umiditatea crescuta de aproape 80% si adierile blande ale brizelor de seara.

Sa nu uitam de lagunele turcoaz cu apa care straluceste in soarele arzator si plajele impecabil conservate. De asemena, Maldivele iti ofera experienta vietii pe o insula privata, cu bungalouri care plutesc pe apa, restauramte subacvatice si piscine incredibile.

Tinand cont de faptul ca temperatura apei marii se situeaza intre 26 garde Celsius si 29 garde Celsius pe tot parcursul anului si ca Maldive are o fereastra lunga de vreme minunata din noiembrie pana in aprilie, ne intrebam care ar fi, totusi, cel mai bun moment pentru a vizita acest loc incredibi.

Ianuarie - aprilie - sezonul de varf

Poentru a evita ploile scurte, se recomanda perioada cuprinsa intre ianuarie si aprilie. Aceasta este perioada cu cele mai uscate luni din an, iar umiditatea scazuta poate fi o binecuvantare pentru multi. Este momentul ideal pentru o vacanta petrecuta la plaja, cu atata mai mult cu cat vizibilitatea este excelenta pentru scufundari si snorkelling. Cu toate acestea, retine ca este perioada de varf, zona fiind plina de turisti.

Mai - septembrie - sezonul cald cu putina ploaie

In cele patru luni din mai pana in septembrie inca este cald, dar pot fi si furtuni si vanturi puternice intre perioadele insorite. Aceste varfuri se inregisteraza in jului lunii iunie. Rafalele de ploaie sunt de obicei scurte si nu va dura mult pana cand soarele va straluci din nou printre nori si va usca rapid totul.

Daca iti place snorkellingul, retine ca in acest moment apa este bogata in planton si vizibilitatea este mult redusa. Bonusul pe care il primesti insa, daca nu te deranjeaza riscul de ploaie, este faptul ca preturile sunt mult mai mici in aceasta perioada.

Octombrie - noiembrie - cel mai bun moment pentru urmarirea rechinilor

Perioada dintre octombrie si noiembrie ofera temperaturi calde si perioade lungi de soare, dar cu sanse mari de ploaie si furtuni. Totusi, este prioada cand poti vedea rechinii balena si randunicile de mare care vin sa se hraneasca cu plancton. Acesta poate fi si momentul in care gasesti cele mai bune oferte de calatorie.

Decembrie - obtine o reducere

In decembrie, vremea este similara cu cea din cele doua luni anteriorae, iar oferte sunt bune, chiar daca sunt in preajma Craciunului. Te poti bucura in liniste de frumusetea Maldivelor, si, totodata, poti petrece sarbatorile de iarna intr-un loc incredibil.

Cand alegi perioada, mai poti tine cont de faptul ca atolii de nord au precipitatiile cele mai mari din mai pana in noiembrie, iar atolii sudici din noiembrie pana in martie. Din pacate, atunci cand ploua nu ai mare lucru de facut, inafara de a savura un coctail, a citi sau a face scufundari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea