Vacante

#spania #malaga #oras

Orase natale: Malaga, pe urmele lui Picasso

Malaga se afla in zona sudica de coasta a Spaniei, in minunata regiune a Andaluziei. Orasul este capitala regiunii cunoscute sub numele de Costa del Sol . Malaga are in spate o istorie de peste 3000 de ani, iar astazi este o metropola cosmopolita, cu amprente spaniole, musulmane si romane.


Ce sa vizitezi in Malaga
 

Orasul portuar este un amestec de istorie, cultura, arhitectura si relaxare. Pe de o parte, turistul gaseste in Malaga un oras modern, in care se poate distra, unde are destule monumente de vazut si muzee, majoritatea grupate in aceeasi zona. Deoarece aici s-a nascut Picasso, a loc de cinste se afla Casa Memoriala Pablo Picasso (Pablo Picasso Birthplace Museum) si Picasso Museum.

O vacanta in Malaga impune si degustarea preparatelor din gastronomia locala. Fructele de mare, supa rece de rosii (gazpacho), aperitivele spaniole (tapas) si vinul dulce sunt cateva dintre atractiile zonei. Pe de alta parte, este plaja, cu tot ce inseamna ea: sporturi de apa, relaxare etc.

Sursa foto: studylanguages.orgPortul din Malaga este cunoscut ca unul dintre cele mai importante din intreaga Spanie. In Malaga se afla si celebra fortareata Alcazaba (secol XII), un castel (Gibralfaro), un palat (Palacio de los Condes de Buenavista), muzee, biserici si catedrale. Catedrala din Malaga, La Manquita, este printre cele mai cunoscute monumente. Stilul sau arhitectonic amesteca elemente gotice, baroce si renascentiste.

Alte atractii ale orasului sunt numeroasele evenimente care au loc aici, cunoscutele sarbatori tipic spaniole “ferias”, concerte, expozitii, diverse festivaluri.

Turistii care se afla in cautarea unor momente de liniste gasesc in Malaga gradini si parcuri care se spune ca ar fi cele mai frumoase din Spania si care le concureaza pe celelalte din Europa . Principalele atractii de acest gen sunt La Concepcion Gardens, El Retiro si Malaga Park.

Din Malaga, poti face excursii spre unele dintre cele mai frumoase locuri ale Spaniei: Granada, Sevilla, Cordoba, Costa del Sol etc.
 

Cand sa mergi si cum ajungi in Malaga
 

Malaga se bucura de peste 300 de zile insorite pe an. Cu o medie anuala de temperatura de 21 grade Celsius , orasul constituie o destinatie de vacanta potrivita pentru orice anotimp.

Orasul este deservit de un aeroport si exista zboruri la companiile low cost din Romania in Malaga. Un bilet de avion dus-intors incepe cam de la 100 euro de persoana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea