Vacante

#destinatii #vacanta #noiembrie

Destinatii potrivite pentru luna noiembrie

Noiembrie nu este cea mai cautata perioada pentru o vacanta. Si totusi, acum se pot face inca excursii in destinatii indepartate, circuite in locuri exotice, precum si minivacante de weekend intr-o metropola dinauntrul sau din afara Europei.


Egipt


In noiembrie este o perioada potrivita pentru a descoperi Cairo. In circuitele prin Egipt, Cairo este foarte putin vizitat, iar acest oras gazduieste mai multe comori, nu doar piramidele, Sfinxul si Muzeul de Egiptologie. Una dintre cele mai reprezentative atractii ale uriasei metropole arabe o reprezinta Citadela.

Complexul Citadel, construit in calcar, a fost realizat in secolul al XII-lea. Castelul abunda de istorie si ofera vizitatorului o panorama deosebita asupra orasului. Tot aici se afla Palatul Al-Gawhara (Jewel) Palace, Moscheea Mohammed Ali, Muzeul Politiei, Muzeul Sultan Al-Nasir, Muzeul Militar, Carriage Museum Transporturilor, Muzeul Arheologic , Moscheea Suleyman Pasha.

In noiembrie, media maxima de temperatura in Cairo este de aproximativ 26 grade Celsius.


Festivalul Diwali, India


India poate fi vizitata la mijlocul sezonului de toamna deoarece in aceasta perioada au loc numeroase evenimente. Vremea este si ea prielnica, temperaturile fiind ceva mai scazute fata de caldura din vara.

Sursa foto: travelindia-guide.comIn prima saptamana din noiembrie, in India se celebreaza festivalul luminilor , Diwali. Este una dintre cele mai mari sarbatori hinduse, celebrate cu fast si entuziasm de catre locuitori. Se aprind lumanari in toata casa, se organizeaza focuri de artificii si se impartasesc daruri. Tot la inceputul lui noiembrie are loc festivalul Guru Nanak Jayanti, in Amritsar, Punjab, in care se comemoreaza ziua de nastere a fondatorului religiei Sikh. Diwali reprezinta anul nou hindus si, ca in multe parti ale lumii, simbolizeaza binele care infrange raul.


Italia


Daca ai cateva zile la dispozitie, alege o destinatie din Italia. Poti sa te plimbi pe stradutele din Roma, sa vezi cele mai frumoase muzee ale capitalei sau pe cele din Florenta. Situl arheologic de la Pompei este si el o experienta impresionanta.

In plus, pentru plimbari lungi in aer liber, vizite la muzee si in situri arheologice in Italia, este mai indicat sa alegi toamna. Vei evita soarele arzator al verii si multimile de turisti.


Spania


In sud-estul Spaniei o minivacanta de noiembrie va fi inca insorita si placuta. Daca alegi Madridul, in noiembrie poti face un maraton la cinema. Orasul gazduieste numeroase festivaluri de film in aceasta luna. Petrece-ti cateva zile in Sevilla, Cordoba sau Granada. Sunt destinatii ale caror comori nu lasa niciodata indiferent vizitatorul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea