Vacante

#reguli cipru

Noi reguli pentru romani in Cipru din 23 iulie

Incepand cu 23 iulie, romanii care vor dori sa viziteze Cipru vor avea nevoie de o autorizatie de calatorie. Acest document va putea fi obtinut online, dupa dupa completarea unui chestionar, de test negativ pentru COVID-19 şi de permis special pentru persoanele nerezidente, se arata intr-un comunicat transmis de MAE.

Printre tarile care trebuie sa se supuna noilor reguli, alaturi de Romania se mai numara Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia şi Suedia in categoria C.

Conditiile impuse de autoritatile din Cipru

- autorizatia de calatorie, obtinuta prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy. inregistrarea calatoriei trebuie efectuata cu 24 de ore inaintea deplasarii. Autorizatia presupune completarea electronica a unui chestionar COVID-19 şi introducerea datelor de zbor; un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Republicii Cipru, atestat printr-un certificat in limba engleza;

permisul special eliberat de Ministerul de Interne pentru persoanele nerezidente. Totodata, MAE a reamintit ca din 17 iulie autoritatile cipriote nu mai permit turiştilor sa traverseze in partea de nord a insulei.

Astfel, cetatenii romani care se afla in partea de nord a insulei nu vor primi autorizatia de trecere decat in cazuri umanitare (deces al unui membru de familie, situatii medicale de urgenta), deplasarea urmand a avea loc exclusiv prin punctul de trecere Meteham.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea