Vacante

#sighisoara

Ambulanta pentru monumente reconstruieste zidurile cetatii Sighisoara

Voluntarii Ambulantei pentru Monumente, un proiect care vizeaza salvarea patrimoniului tarii, lucreaza la renovarea unei sectiuni a zidului cetatii medievale din Sighisoara.

O sectiune de cinci metri a zidului s-a prabusit in urma cu doi ani, dar lucrarile de renovare au inceput abia in iulie. Dupa ce zidul s-a prabusit, autoritatile locale au inchis zona, iar Primaria a primit expertiza de specialitate necesara pentru inceperea lucrarilor. Ambulanta pentru Monumente s-a oferit sa reconstruiasca zidul in zece zile.

Voluntarii Ambulantei lucreaza folosind materiale simple si tehnici traditionale. Acestea lucreaza gratuit, iar Primaria ofera materialele de constructie.
Consiliul local a alocat pentru acest proiect 30.000 de lei (6.185 de euro). Daca ar fi trebuit sa plateasca intreaga renovare, aceasta ar fi costat aproximativ 350.000 de lei (72.164 de euro).

Ambulanta pentru monumente a fost lansata in 2016 pentru salvarea a sute de cladiri listate in patrimoniul din Romania. Anul acesta, a fost unul dintre castigatorii premiilor European Heritage Awards in sectiunea Educatie, formare si sensibilizare. Printul Charles se numara printre sustinatorii proiectului Ambulanta pentru Monumente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea