Vacante

#greseli turisti #vacanta #hotel #vacanta familie #destinatii de vacanta # sfaturi de vacanta

Greseli facute in cazul unei vacante cu familia

Planificarea unei vacante cu familia implica numerosi factori care trebuie sa fie luati in consideratie. De la un numar prea mare de bagaje la alegerea gresita a unui hotel sau restaurant, planificarea unei vacante cu familia poate contine multe alegeri neinspirate. Iata in continuare cele mai comune greseli.
 

1. Lipsa documentarii
 

Prima mare greseala in cazul unei vacante in familie o reprezinta lipsa documentarii. Este adevarat ca unii turism , fie ei hotelieri, fi transportatori sau altceva propun preturi promotionale familiilor. Insa ei sunt interesati doar de vanzarea propriului produs. De restul vacantei trebuie sa se ocupe membrii familiei care organizeaza acea calatorie. O proasta informare asupra oportunitatilor si avantajelor calatoriei in grup poate duce la facturi mult mai mari decat ar trebui.
 

2. Date fixe
 

Este deja cunoscut faptul ca exista diferente considerabile de pret la biletele de avion, in functie de data zborului. Cand calatoresti cu familia, aceste diferente pot sa ajunga la 100 euro sau mai mult. Daca vei calatori intr-o miercuri ai putea gasi preturi mult mai bune decat daca alegi sa zbori intr-o duminica.
 

3. Plata separata a serviciilor
 

In cazul unui grup de persoane este adesea dezavantajos ca serviciile sa fie platite separat pentru transport, cazare, masa, transfer, excursii etc. Verifica ce pachete turistice sunt disponibile fie pentru grupuri, fie pentru familii, care sunt avantajele si dezavantajele. Fa un calcul si compara cu prima varianta pentru a fi sigur ca ai facut cea mai buna alegere. Pentru copii se acorda intotdeauna reduceri intr-un fel sau altul.
 

4. Alegerea gresita a unui hotel
 

Poate pentru o singura persoana nu inseamna foarte mult sa plateasca 5-10 euro pentru un mic dejun sau o masa in timpul zilei. Dar cand este vorba despre o intreaga familie, un hotel care are inclus si micul dejun in pretul de cazare poate insemna o diferenta de cateva sute de euro. Turistii care isi petrec vacanta cu familia trebuie sa se intereseze de toate facilitatile si serviciile gratuite sau incluse in pret: kids club , piscina, parcare, internet, spectacole, bar etc. Este vorba despre cheltuieli aparent marunte dar care aduc costuri suplimentare de cativa zeci de euro pe zi.
 

Sursa foto: alpenpark.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea