Vacante

#franta #turist #destinatii vacanta #organizatia mondiala a turismului # cele mai vizitate tari

Cele mai vizitate tari ale lumii

organizatia mondiala a turismului a facut cunoscute cele mai vizitate 10 tari din lume. Topul include destinatii faimoase pentru istoria si cultura lor bogata, dar si pentru deliciile culinare care ii seduc pe turisti an de an.

In 2010, numarul turistilor care si-au oferit o vacanta in strainatate a crescut cu 7%, la 940 de milioane, comparativ cu anul 2009.
 

Locul 1: Franta
 

Franta castiga locul I in topul celor mai vizitate tari din lume, in 2010. &6.8 milioane de turisti au ales sa-si petreaca vacanta in aceasta tara. Castelele de pe Loira, Parisul, statiunile de pe Coasta de Aur, Burgundia, Britania, Provence sunt doar cateva dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Franta. Istoria, cultura, gastronomia la nivel inalt, moda si shoppingul reprezinta o mica parte dintre motivele pentru care aceasta tara are succes an de an.
 

Locul 2: SUA
 

SUA este a doua destinatie atractiva din intreaga lume, pentru turistii de pretutindeni. In 2010 s-au inregistrat 59.7 milioane de vizitatori. Astfel, s-a constatat o crestere cu 8.7% comparativ cu anul 2009. Teritoriul foarte vast cuprinde o lista aproape nelimitata de atractii. Din top fac parte New York, Las vegas, Washington, Marele Canion si Marile Lacuri.
 

Locul 3: China
 

China a atras in 2010 55.7 milioane de turisti, cu 9.4% mai multi decat in anul precedent. Beijing, Shanghai, Orasul Interzis sau Marele Zid Chinezesc constituie unele dintre cele mai importante obiective turistice.
 

Locul 4 . Spania
 

Spania nu a inregistrat o crestere majora comparativ cu 2009, in 2010 fiind doar cu 1% mai multi turisti. Cu toate acestea, Spania se situeaza pe locul 4 in topul celor mai vizitate tari ale lumii, cu 52.7 milioane de turisti.
 

Locul 5: Italia
 

Italia a atras 43.6 milioane de turisti in 2010, inregistrand astfel o crestere de 0.9% comparativ cu 2009. Italia ofera orice tip de atractie turistica , de la orase care sunt considerate muzee in aer liber la statiuni montane sau de litoral. Gastronomia italiana si-a castigat adepti in intreaga lume.

Urmatoarele 5 locuri:

6. Marea Britanie
7. Turcia
8. Germania
9. Malaysia
10. Mexic.
 

Sursa foto: priuschat.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea