Vacante

# orase lume #orase istorice #orase #city-break

6 orase istorice perfecte pentru un city break

Uneori iti doresti sa faci o pauza scurta si sa iti reincarci energia intr-o vizita scurta in alt oras sau alta tara. In momentul actual exista o gramada de posibilitati de a merge in vacante scurte, care sa iti dea un start nou in viata. Poti sa vizitezi orase istorice, incarcate de cladiri vechi cu aspect deosebit de frumos. Aici poti sa cunosti cultura si arta specifice locului si sa te deconectezi. Iata cateva orase istorice perfecte pentru un city break:

1. Berlin

Berlinul este un oras istoric care este des vizitat si care reprezinta una dintre alegerile potrivite pentru cei care doresc sa viziteze partea de istorie si pentru cei care doresc sa aiba parte de mers la muzee si alte atractii specifice. Astfel ca in Berlin te poti bucura de Brandenburg Gate, de catedrala Berlin. De asemenea poti sa te duci la Memorialul Holocaustului pentru a reflecta la situatia trista a celor ce au trait asta, sau, poti sa intri in Palatul Charlottenburg care a fost construit acum 300 de ani.

2. Istanbul

Pentru cei care se asteapta sa fie hipnotizati de frumusetea si partea de istorie a orasului, pot sa fie siguri ca asa va fi. Daca sunteti in city break si aveti putin timp la dispozitie, iata care sunt atractiile principale pe care nu este bine sa le ratati: Hagia Sophia (monument al lumii antice, care este considerat o bijuterie a lumii bizantine), Palatul Topkapi, Basilica Cistern si diferite moschee.

3. Venetia

Venetia este un oras deosebit, mai ales pentru faptul ca te poti plimba cu barca pentru a explora diversele canale chiar din mijlocul orasului ce este construit in acest fel. Este frumos si are posibilitatea de a te rasfata culinar cu faimoasa pizza si pastele specifice italienesti. Daca ai timp nu trebuie sa ratezi si Piazzo San Marco, Basilica di San Marco, St. Mark Campanile.

4. Malta

Malta este incarcat cu muzee si cu locuri istorice de vizitat. Trebuie neaparat sa vizitezi Tarxien Temples in Mdina, catacombele Sf. Paul. Poti de asemenea sa petreci o zi pentru a explora stradutele vechi si pline de cladiri istorice care te vor fascina.

5. Dubrovnik

Dubrovnik este bine-cunoscut pentru centrul sau istoric vechi, imbogatit cu ziduri vechi si inconjurat de ape frumoase cristaline. Toate acestea il fac sa fie considerat a fi unul dintre orasele de top alese ca destinatie pentru un city-break. Are cladiri istorice foarte bine conservate si muzee importante pe care este bine sa le vizitezi atunci cand mergi aici. Unele dintre ele sunt: biserica stil baroc St. Blaise, Palatul din Renastere Sponza si Palatul gotic Rector.

6. Budapesta

Aceasta este o destinatie preferata de multi turisti cu diverse gusturi si preferinte in ceea ce priveste un city-break placut. Atunci cand va plimbati prin orasul istoric puteti sa observati arhitectura superba art-nouveau, precum si alte stiluri: gotic, renascentist sau clasic. Puteti sa vizitati Basilica St. Stephen, Podul cu Lanturi (Chain Bridge) si chiar baile termale de acolo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea