Vacante

# relaxare totala #era digitala #destinatii de vacanta #vacanta #relaxare

Uita de era digitala pentru a te relaxa total in vacanta

Suntem complet bombardati de aplicatiile erei moderne in care accesul la telefoane si la internet ne acapareaza viata. La fiecare cateva minute sau in fiecare ora ne uitam la un filmulet sau suntem conectati la pozele altor persoane de pe retelele de socializare. Astfel incat ajungem sa mancam in restaurante care arata bine in poze si consumam feluri de mancare potrivite pentru aspectul acela interesant in fotografii, in loc sa ne bucuram de ceea ce ne face cu adevarat placere. De asemenea nu mai petrecem timp cu apropiatii si tindem sa incheiem repede conversatiile cu cei din fata noastra pentru ca preferam sa vorbim in zona digitala. Insa o vacanta trebuie sa fie o reconectare cu esenta ta, cu tine si cu natura. De aceea uita de zona digitala si bucura-te de tot ceea ce te inconjoara. Iata cateva ponturi pentru a reusi pe deplin:

 

1. Du-te unde nu este Wi-Fi liber, gratis

Atunci cand vei alege o locatie fara Wi-Fi si unde iti va fi mai greu sa ajungi in locuri unde exista, poti sa te rupi mai usor de situatiile acelea tipice in care stai pe internet intreaga zi. Astfel ca poti alege o insula mai pustie sau un loc mai retras si sa te bucuri de natura si timpul petrecut acolo.

 

2. Foloseste vechile camere foto

Atunci cand ne folosim de telefonul mobil pentru a face fotografii suntem tentati sa intram in Instagram sau Facebook sa urmarim activitatile si pozele altor persoane. De aceea este bine sa inlaturam aceasta posibilitate si sa ne axam pe a face poze in sistemul vechi. Putem sa cautam camera pe care acum cativa ani o utilizam mereu si astfel ne putem bucura de ipostaze haioase si de fotografii inedite, facute instantaneu. Totul poate sa fie facut si cu o camera de unica folosinta atunci cand vechile camere foto au fost indepartate din echipamentele noastre electronice.

 

3. Faceti totul ca si grup

Atunci cand va propuneti sa reusiti o detoxifiere digitala in grup, se realizeaza mult mai usor pentru ca imediat ce apare tentatia de a pune mana pe telefon, poate sa intervina un prieten si sa te ajute in situatia respectiva. Este foarte bine integrata actiunea in mintea noastra si de aceea nu suntem constienti de cate ori pe zi alegem sa controlam telefonul. Este deja un gest reflex, care este natural acum si care nu este desigur constientizat. Prietenii pot sa aiba un singur telefon ca si grup pentru a putea suna in situatii de urgenta, dar el sa fie pus in geanta si sa nu fie scos deloc de acolo.

 

4. Deconecteaza-te de locul de munca

Daca ai cum este bine sa te deconectezi de locul de munca, sa nu raspunzi la e-mail sau telefon din partea job-ului. Astfel ca vei putea sa te relaxezi complet, fara frica de a te prinde in lucrul tau zilnic. Poti sa le explici sefilor si colegilor ca nu ai cum sa raspunzi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea