Vacante

# city break martie # idei de vacanta #destinatii de vacanta #city-break #vacanta

6 destinatii perfecte pentru un city break in luna martie

Luna martie este perfecta pentru a incepe sa iei orasele europene si nu numai, la picior. Incepe primavara cu un city break pe care sa nu-l uiti prea curand, profitand la maxim de soarele sezonului si de temperaturile in crestere. Iata care sunt detinatiile perfecte pentru un city break in luna martie.

Venetia

Explorarea Venetiei inainte de aglomeratia de vara, exact cand orasul se trezeste din hibernare si lumina soarelui de primavara lumineaza cladirile sale magnifice, este pur si simplu o idee mimunata. De asemenea, luna martie reprezinta perioada ideala pentru a te bucura de produsele locale, bucataria venetiana fiind una dintre cele mai rafinate si savuroase din intreaga Italie. Afla totul despre preparatele venetiene in timp ce te afli intr-o vila istorica si urmaresti activitatea unui bucatar privat.

Washington DC

Sarbatoreste cu adevarat inceputul noului sezon rezervandu-ti o calatorie de neuitat la Washington DC. Vei putea vedea orasul transformandu-se intr-un loc de poveste, roz, inflorit, pentru ca acum este sezonul florilor de visini. Adusi din Japonia la inceputul anilor 1900, peste 3.000 de ciresi sunt sarbatoriti pe parcursul a cinci saptamani, incepand cu 20 martie, cand se deschide Festivalul National de Cirese.

Florenta

Pentru o doza serioasa de cultura, arta si romantism, cu greu vei gasi o locatie mai buna decat Florenta. Orasul te va impresiona placut cu aleile sale intinse si parcurile de vis. Acesta este epicentrul bucatariei toscane unde vei putea experimenta mancarea de strada care te va face sa iti ploua in gura. Sa nu uitam de traditionala Trattoria care serveste mancaruri traditionale si iti permite sa alegi dintr-o abundenta de preparate rurale. Totodata, vei avea ocazia sa degusti cele mai venerate vinuri din Europa.

Iubitorii de arta vor adora frescele de pe peretii bisericii din Florenta sau sculpturile precum “David” a lui Michelangelo, care sunt adapostite in muzeele de aici.

Dubai

In cazul in care iti doresti caldura pentru primavara, Dubaiul este alegerea excelenta pentru a beneficia de soare si temperaturi ridicate. De asemenea, luna martie celebreaza Festivalul Dubai Food si Carnavalul Cupei Mondiale din Dubai, asa ca exista posibiliati de divertisment de care te poti bucura.

Roma

Daca vei decide sa alegi drumul spre Roma la sfarsitul lunii martie, te vei bucura de vreme mai calda si, totodata, de posibilitatea de a vizita orasul inainte de a deveni prea aglomerat pentru Saptamana Sfanta a Pastilor. Este momentul perfect pentru a face o baie de cultura, pentru a degusta mancarea delicioasa si a te plimba pe strazile pline de istorie.

Colombo, Sri Lanka

Pentru o evadare memorabila intr-o locatie foarte solicitata in perioada verii, incearca Colombo. Aici vei putea experimenta bucataria exotica, te vei putea adanci in istoria bogata si te vei bucura de temperaturi de pana la 25 de grade C in martie. Capitala Sri Lanka are o abundenta de temple buddhiste antice, arhitectura din epoca coloniala si multe restaurante locale care te vor incanta cu delicioase preparate traditionale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea