Vacante

# idei de vacanta #vacanta cipru #cipru

De ce sa alegi Cipru pentru o vacanta low cost

Insula insorita Cipru are o reputatie foare buna in ceea ce priveste categoria locurilor de vacanta, iar aceasta reputatie a fost castigata datorita iernilor calduroase. Temperaturile pot atinge aici 35 grade Celsius in iulie si august si rareori coboara sub 15 grade Celsius in ianuarie si decembrie. Lucrurile stau, insa, diferit in muntii Troodos. Cu o inaltime de aproape 2.000 de metri deasupra nivelului marii, pantele lor cele mai inalte sunt inzapezite din ianuarie pana in martie. Iar daca iti plac sporturile de iarna, pe muntele Olimp, cel mai inalt varf al Ciprului gasesti numeroase partii.

Pe insula exista nenumarate hoteluri luxoase, dar si localuri in care sa te distrezi. Chiar daca pretul pentru o noapte de cazare in multe dintre acestea este unul destul de mare, in Cipru gasesti si locuri de cazare pentru care nu trebuie sa platesti o avere. Iata cateva motive pentru care poti alege Cipru pentru o vacanta low cost:

Zborul catre Cipru

Dat faptul ca Cipru este o insula, singura optiune pentru a ajunge acolo este avionul. Desigur, poti alege si bacul de pe coasta Turciei, insa alegerea asta o sa te faca sa scoti destul de multi bani din buzunar.

Asadar, avionul este cea mai buna alegere. Daca pui cateva trucuri in aplicare, poti sa gasesti bilete ieftine catre Cipru. Utilizeaza Skyscanner pentru a cauta zboruri ieftine dus-intors catre Cipru si nu uita sa selectezi "everywhere" in casuta in care trebuie sa completezi destinatia.

De asemenea, ofertele early booking sunt cel mai bun deal. Vei obtine o selectie mult mai mare de preturi si iti poti alege locurile in avion pe care le doresti. De exemplu, prin early booking in Larnaca ai posibilitatea sa iti achizitionezi biletul de avion cu un pret mult mai mic decat le poti lua last minute.

Cazarea

Oriunde alegi sa mergi, cazarea este importanta, iar o mare parte din bugetul total este acordata cazarii. Insa, in Cipru, poti economisi bani cazandu-te intr-un apartament self-catering, chiar daca nu intentionezi sa gatesti prea mult. Daca ai propriul frigider, poti depozita in acesta bauturi racoritoare si sticle de bere cumparate de la supermarket. Aceasta este o alegere mult mai buna decat sa le achizitionezi de la hotel, intrucat o sa platesti mult mai putin.

De asemenea, in ceea ce priveste achizitionarea alimentelor, carnea – de exemplu – este mai bine sa o cumperi din supermarketuri. Legumele si branzeturile este mai bine sa le achizitionezi din piete. De asemenea, este important si zona in care te-ai cazat. De ce? Ei bine, in zonele turistice alimentele sunt mai scumpe, decat cele comercializate in magazinele marginase.

De asemenea, in functie de zona in care te cazezi o sa platesti mai mult sau mai putin pentru transport. Din Paphos si Larnaca la statiuni – transportul se face cu autobuzul. Autobuzele locale, inclusiv autobuzele aeroportului au un bilet care costa 1,50 EUR sau 5 EUR pentru un bilet de o zi.

Activitati

Plajele sunt principalele atractii in Cipru. Aici o sa gasesti unele dintre cele mai frumoase (dar si cele mai aglomerate) plaje din jurul Ayia Napa si Protaras. Accesul la toate plajele este gratuit, dar trebuie sa platesti cel putin 2,50 EUR pe zi pentru un sezlong si, din nou, pentru o umbrela. Daca, insa, nu vrei sa stai toata ziua pe plaja, poti vizita muzee si situri arheologice, dar biletul de intrare poate costa mai mult de 5,00 euro.

Nu o sa platesti nici macar un cent daca vrei sa vizitezi "bisericile pictate" din Muntii Troodos, pentru a admira frescele lor orbitor de colorate din secolul al XII-lea.

Chiar daca multi sunt de parere ca o vacanta in Cipru costa mult, adevarul este ca poti achizitiona un sejur, cu bilet de avion inclus, fara sa fii nevoit sa platesti o avere. Insula merita vizitata de cel putin o data in viata, datorita patrimoniului cultural bogat, atractiilor turistice, peisajelor, dar si cipriotilor prietenosi.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea