Spiritualitate

#credinciosi #rugaciune # saptamana mare

Rugaciunea pe care toti credinciosii trebuie sa o spuna in Saptamana Mare

Saptamana Mare, cunoscruta si ca Saptamana Patimilor Domnului are o mare insemnatate pentru credinciosi. Fiecare zi din aceasta saptamana are o semnificatie speciala in desfasurarea evenimentelor premergatoare Invierii Domnului.

In zilele din Saptamana Mare, regulile Bisericii le impun crestinilor postul negru, abstinenta conjugala si rugaciunea, pentru a intra in atmosfera sarbatorii Pascale. Iata care este rugaciunea pe care toti credinciosii trebuie sa o rosteasca in aceasta saptamna.

“Doamne, Iisuse Hristoase, Dumne­zeul nostru, Care ai plans pentru La­zar si lacrimi de intristare si de mi­lostivire ai varsat pentru dansul, pri­meste lacrimile mele. Cu Patimirile Tale, vindeca patimile mele. Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele. Cu San­gele Tau, curateste sangele meu si a­mes­teca in trupul meu mireasma tru­pului Tau cel de viata facator.

Fie­rea cu care vrajmasii Te-au adapat sa in­dulceasca amaraciunea cu care potriv­nicul m-a adapat. Trupul Tau intins pe Cruce sa intinda catre Tine mintea mea, cea trasa jos de diavoli. Capul Tau, pe care l-ai aplecat pe Cruce, sa inalte capul meu cel palmuit de po­trivnici. Preasfintele Tale maini, piro­nite de cei fara de lege pe Cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pier­zarii, precum a fagaduit preasfanta gu­ra Ta. Fata Ta, cea batjocorita cu pal­muiri si cu scuipari, sa umple de stralucire fata mea cea intinata in fa­ra­delegi. Duhul Tau, pe care l-ai in­cre­dintat Tatalui cand erai pe Cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin ha­rul Tau.

Nu am inima plina de durere ca sa Te caut. Nu am pocainta, nici umilinta care intorc pe fii la moste­nirea lor. Nu am lacrimi mangaie­toa­re, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti, si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit inima mea de atatea ispite si nu poate sa se infier­bante cu lacrimile dra­gostei celei pentru Tine. Ci Tu, Doamne Iisuse Hris­toase, Dumne­ze­ule, Vistie­rul bu­na­tatilor, da­ruieste-mi pocainta nestirbita si inima indu­rerata, ca sa pornesc cu tot sufletul in cau­tarea Ta; caci fara de Tine ma voi in­straina de tot binele. Da-mi, asadar, Bunule, harul Tau. Tatal, Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci, sa innoiasca in mine inchi­­puirea icoanei Tale.

Te-am parasit, Doam­ne; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. Du-ma la pasunea Ta cea duhov­niceasca. Numara-ma intre oile turmei Tale prea­alese. Hra­neste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. Caci inima lor curata este sa­lasul Tau si se vede intr-insa stralu­cirea descoperiri­lor Tale. Stralu­cirea Ta este mangaierea si odihna celor care s-au ostenit pentru Tine in ne­cazuri si in toate felurile de chinuri. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine, nevrednicul, cu harul si cu iubirea de oameni a Man­tuitorului nos­tru Iisus Hristos, in vecii vecilor. Amin.”

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.