Spiritualitate

#credinciosi #rugaciune # saptamana mare

Rugaciunea pe care toti credinciosii trebuie sa o spuna in Saptamana Mare

Saptamana Mare, cunoscruta si ca Saptamana Patimilor Domnului are o mare insemnatate pentru credinciosi. Fiecare zi din aceasta saptamana are o semnificatie speciala in desfasurarea evenimentelor premergatoare Invierii Domnului.

In zilele din Saptamana Mare, regulile Bisericii le impun crestinilor postul negru, abstinenta conjugala si rugaciunea, pentru a intra in atmosfera sarbatorii Pascale. Iata care este rugaciunea pe care toti credinciosii trebuie sa o rosteasca in aceasta saptamna.

“Doamne, Iisuse Hristoase, Dumne­zeul nostru, Care ai plans pentru La­zar si lacrimi de intristare si de mi­lostivire ai varsat pentru dansul, pri­meste lacrimile mele. Cu Patimirile Tale, vindeca patimile mele. Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele. Cu San­gele Tau, curateste sangele meu si a­mes­teca in trupul meu mireasma tru­pului Tau cel de viata facator.

Fie­rea cu care vrajmasii Te-au adapat sa in­dulceasca amaraciunea cu care potriv­nicul m-a adapat. Trupul Tau intins pe Cruce sa intinda catre Tine mintea mea, cea trasa jos de diavoli. Capul Tau, pe care l-ai aplecat pe Cruce, sa inalte capul meu cel palmuit de po­trivnici. Preasfintele Tale maini, piro­nite de cei fara de lege pe Cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pier­zarii, precum a fagaduit preasfanta gu­ra Ta. Fata Ta, cea batjocorita cu pal­muiri si cu scuipari, sa umple de stralucire fata mea cea intinata in fa­ra­delegi. Duhul Tau, pe care l-ai in­cre­dintat Tatalui cand erai pe Cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin ha­rul Tau.

Nu am inima plina de durere ca sa Te caut. Nu am pocainta, nici umilinta care intorc pe fii la moste­nirea lor. Nu am lacrimi mangaie­toa­re, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti, si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit inima mea de atatea ispite si nu poate sa se infier­bante cu lacrimile dra­gostei celei pentru Tine. Ci Tu, Doamne Iisuse Hris­toase, Dumne­ze­ule, Vistie­rul bu­na­tatilor, da­ruieste-mi pocainta nestirbita si inima indu­rerata, ca sa pornesc cu tot sufletul in cau­tarea Ta; caci fara de Tine ma voi in­straina de tot binele. Da-mi, asadar, Bunule, harul Tau. Tatal, Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci, sa innoiasca in mine inchi­­puirea icoanei Tale.

Te-am parasit, Doam­ne; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. Du-ma la pasunea Ta cea duhov­niceasca. Numara-ma intre oile turmei Tale prea­alese. Hra­neste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. Caci inima lor curata este sa­lasul Tau si se vede intr-insa stralu­cirea descoperiri­lor Tale. Stralu­cirea Ta este mangaierea si odihna celor care s-au ostenit pentru Tine in ne­cazuri si in toate felurile de chinuri. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine, nevrednicul, cu harul si cu iubirea de oameni a Man­tuitorului nos­tru Iisus Hristos, in vecii vecilor. Amin.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului