Spiritualitate

#dieta lui iisus #crestini #alimentatie #post

Dieta lui Iisus! Ce trebuie sa mananci ca sa fii un bun crestin

Multi crestini s-au intrebat de-a lungul timpului de manca Iisus in acele vremuri cand nu existau atatea alimente ca in prezent. Numerosi specialisti au cercetat Biblia si alte scrieri biblice din acea vreme pentru a afla care era hrana de baza inacele vremuri.

 

In acest fel au reusit sa descopere care erau alimentele cel mai des consumate de catre Iisus. Iata care sunt acestea:

Paine

Painea era alimentul de baza in acele vremuri. Consumata si in timpul Cinei Celei de Taina, se spune ca painea era pe atunci bogata in  vitamine, minerale si fibre. Aceasta se facea din grau natural, netratat, iar acesta continea toti nutrientii necesari, care acum nu se mai regasesc in graul modern.

De altfel, in acele timpuri graul si alte cereale ce puteau fi pastrate fara probleme luni intregi, fara a se strica faceau parte din alimentatia de baza.

Legume

In anotimpul cald, oamenii cultivau legume, pe care toata lumea le consuma cu drag. Inclusiv Iisus.

Peste

Pestele era, de asemenea, un aliment de baza in acele vremuri. Acest aliment care se gasea din belsug in ape era satios, se gatea usor si era o sursa importanta de proteine si grasimi sanatoase.

Struguri

Mantuitorul se autodenumea „Adevaratul vin“,iar pana-n ziua de azi Ierusalimul este inconjurat de vii. Vinul era pe aunci o bautura ce nu lipsea de pe mese.

Miel

Carna de miel se afla, de asemenea, pe masa Mantuitorului. De aici si obiceiul de a se consuma miel de Paste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea