De prin lume adunate

#targ #cadouri #antichitati #handmade #produse traditionale

Targuri la final de vara in Bucuresti

Sfarsitul de vara aduce in Bucuresti cateva targuri cu arome speciale. La ai ocazia sa participi la ateliere unde inveti sa confectionezi bijuterii si obiecte handmade. La targul de produse traditionale vei gasi dulceturi si bunatati din toate colturile tarii. Iar la targurile de cadouri poti alege obiecte speciale pentru persoanele dragi.

 

 

Plimbare de weekend in Gradina cu Artisti

 

Sambata si duminica la Muzeul Municipiului Bucuresti se deschide Gradina cu Artisti pentru toti iubitorii de arta. In cadrul evenimentului vor avea loc ateliere de creatie de pictura, ceramica, fotografie, papusi, bijuterii si accesorii handmade.

"Gradina cu Artisti" isi propune sa promoveze arta, lucrul manual si dezvoltarea creativitatii personale, prin participarea artistilor si a publicului larg, la atelierele de creatie. "Mesteri" priceputi, veniti din toata tara, vor incerca timp de doua zile sa dezvaluie celor interesati cate putin din secretele picturii pe sticla si pe lemn sau a bijuteriilor handmade.

Din Gradina nu vor lipsi artistii impletitori de codite afro colorate. Vizitatorii vor avea ocazia sa admire la lucru bijutieri care vor prelucra si monta pe loc podoabe din argint. Printre noutatile editiei de vara a "Gradinii cu Artisti" se numara standul cu papusi din faianta si textile. Aceste papusi sunt create ca "manifest" contra papusilor prin care se promoveaza frumusetea artificiala.

Intrarea la expozitia de handmade este libera. Participarea la atelierele de creatie se face pe baza de inscrieri. Pretul unui bilet este de 5 lei. Gradina cu artisti este deschisa in zilele de sambata si duminica, 28 - 29 august, intre orele 11.00 - 20.00.

 

Targul de produse traditionale si ecologice in Piata Crangasi

 

Pentru bucurestenii din Sectorul 6, ca dealtfel pentru toti cei interesati de "bunatatile" traditionale in Piata Crangasi are loc o noua editie a targului cu produse traditionale si ecologice romanesti. La targ vei putea sa degusti si sa cumperi delicatese traditionale din toate colturile tarii, dar si sa te bucuri de o varietate de produse nealimentare ecologice sau lucrate manual.

Astfel, palinca, dulceturile si gemurile de casa, painea taraneasca, turta dulce si covrigii, mierea clasica sau speciala, vinurile obtinute din fructe diverse, celebrul otet natural de miere si mere, legumele preparate pentru iarna si prajiturile de casa pregatite de gospodinele maramuresene, sunt doar cateva dintre "minunatiile" care te vor delecta la targ.

Pe langa preparatele culinare vei gasi si obiecte de podoaba lucrate manual si produse din plante medicinale folosite atat pentru uz intern (ceaiuri, tincturi), cat si pentru a crea un mediu ambiental sanatos, placut si relaxant in casele noastre, produse cosmetice naturale, create in serii mici, venite din zona Bacaului si din Bihor. O atractie speciala o reprezinta cozonacii traditionali si placintele din Bucovina.

Targul de produse traditionale si ecologice este deschis in fiecare weekend, de joi pana sambata, intre orele 7.00-21.00 si duminica intre orele 7.00-15.00, in incinta Complexului Agroalimentar Crangasi.

 

la Green Hours

 

In acest weekend, in gradina de vara de la Green Hours, are loc o noua editie a targului cu produse handmade Green Fair . Green Fair este o expozitie cu vanzare de creatii handmade. Targul reuneste creatiile a 30 de tineri artisti este o manifestare care promoveaza creativitatea, spiritul tanar si voluntariatul.

Portile Green Fair sunt deschise sambata si duminica intre orele 10.00-18.00, iar intrarea este libera. Toate creatiile sunt lucrate manual si in cea mai mare parte din materiale naturale. Hainute pentru copii, papusi din materiale textile, mic mobilier din lemn, accesorii vestimentare, gentute, obiecte de decor interior si bijuterii, sunt cateva din produsele pe care le vei gasi la targ.

 

Targ de antichitati si de arta pe Kiseleff

 

Targurile, care se desfasoara pe durata a trei zile, aduna peste 80 de expozanti care vor aduce obiecte de anticariat. Iubitorii de arta se pot delecta cu expoziti de filatelie, numismatica, icoane, decoaratiuni interioare si carte veche.

 

Targuri de cadouri in Centrul Vechi

 

In Centrul Vechi al capitalei, pe strazile Smardan si Lipscani au loc doua targuri, de cadouri si de suveniruri. Aici vei gasi cam tot ce iti doresti pentru a face un cadou frumos unei persoane dragi. De la carti, obiecte de decor si articole de imbracaminte, pana la accesorii si bijuterii. Targurile sunt deschise de vineri pana duminica, intre orele 10.00 - 19.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea