De prin lume adunate

#piesa de teatru #teatru #premiera teatru

Premiere teatrale ale lunii aprilie in Bucuresti

In luna aprilie, teatrele din Bucuresti pregatesc cateva spectacole interesante pe care nu trebuie sa le ratezi. "Testament", "O viata in teatru" sau "Cherchez la femme" sunt doar cateva dintre premiereale asteptate ale acestei luni.

"Testament" la Sala Rapsodia

Spectacolul "Testament" marturiseste povestea de dragoste intru Hristos a neamului romanesc. Este o pagina de istorie nescrisa cu cerneala, ci zugravita in fiinta noastra nationala cu lacrimi. Spectacolul este dedidat fostilor detinuti politici si luptatorilor anticomunisti romani. Idealuri, independenta, unire, rezistenta sunt mostre de demnitate si credinta romaneasca.

Din distributie fac parte Petrica Voicu, Ilona Hrestic, Bogdan Durlicioiu, Toni Dumitrescu, Daniela Niculae, Georgeta Marin, Silviu Oltean, Oana Berbec, Andreea Capraru si Lelia Marcu. Premiera are loc pe 4 aprilie la Sala Rapsodia, Teatrul de pe Lipscani.

"O viata in teatru" la Teatrul Foarte Mic

Teatrul Foarte Mic aduce pe scena o piesa savuroasa din repertoriul lui Mamet, "O viata in teatru", cu dialoguri excesiv de inteligente si incitante, in care viata si teatrul, jocul si joaca, maturitatea si copilaria isi dau replici demne de registrul comic.

Eseist, dramaturg, scenarist si regizor, supranumit "Andy Warhol al teatrului", David Mamet este cunoscut publicului romanesc mai ales prin trei dintre scrierile sale: "Glengarry Glen Ross", "The Postman Always Rings Twice" si "American Buffalo".

"Rolul mass-entertainment-ului este sa linguseasca, sa seduca consumatorii, sa le aplatizeze gusturile, asigurandu-i ca este corect ceea ce au fost invatati sa creada ca este corect. Rolul artistului e sa spuna: Stop! Ganditi-va o secunda! Tot ce am invatat e gresit! Hai sa reexaminam problemele", declara David Mamet.

Din distributie fac parte Ovidiu Niculescu, George Constantinescu si Cristian Radu. Premiera are loc pe 6 aprilie la Teatrul Foarte Mic.

"Cherchez la femme" la Compania Passe Partout DP

Pantomima si dans, lumina si intuneric, realitate dura si vis gingas, din toate acestea se naste misterul spectacolului. "Cherchez la femme" ne vorbeste despre indragostire, ca miracol al Universului, dar si despre iluzii, descoperiri si durere.

"Cherchez la femme" se identifica cu stilul deja consacrat al scolii lui Dan Puric, insa Petrica Voicu, creatorul acestui spectacol, si-a gasit propria cale de expresie. Cu mesajul sau simplu, viata ca o calatorie in cautarea iubirii, "Cherchez la femme" nu este o piesa de teatru obisnuita, cu dialoguri greoaie, ci un gand efervescent, care prinde viata si incearca sa se elibereze de legile clasice ale scenei.

"Cherchez la femme" este o expresie consacrata de romanul "Mohicanii Parisului" de Alexandre Dumas - tatal. Unul dintre personaje, politist de profesie, rostea aceste cuvinte ori de cate ori lucrurile erau greu de perceput si de dezlegat.

Din distributie fac parte Petrica Voicu, Diana Vladu, Emanuela Fazekas si Vadim Rusu. Premiera are loc pe 8 aprilie la Compania Passe Partout DP.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea