De prin lume adunate

#sarbatoare #targuri #evenimente #florii #evenimente bucuresti #targuri de florii

Targuri de Florii in Bucuresti

In Bucuresti, de Florii au loc numeroase targuri de unde poti cumpara cadouri pentru sarbatoriti sau decoratiuni pentru Paste. In duminica de Florii, oamenii au voie sa manance peste, merg la biserica ducand flori si se intorc ducand matisori de salcie.

Tot acum sunt fierte buruienile care vor fi folosite la vopsirea oualor. Cum este vremea de Florii, asa va fi si de Paste. Sunt locuri unde in aceasta zi oamenii nu se spala pe cap, de teama sa nu albeasca la fel ca pomii aflati in floare. In alte parti se spala pe cap tocmai in aceasta zi, dar cu apa in care au fiert busuioc.

Targul de Florii la Muzeul Taranului Roman

De vineri, 6 aprilie, pana duminica, 8 aprilie, mesteri din toate zonele tarii vin, ca in fiecare an, sa sarbatoreasca Floriile la Muzeul taranului. Olari, fierari, cioplitori, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar si tesatoare, impletitoare, incondeietoare aduc oua incondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat.

La targ vei gasi suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kurtos kalacs, halvita, miere de albine, ierburi de leac, palinca si vin, mancaruri de post.

In cadrul targului vor avea loc si demonstratii de incondeiat oua. Pretul unui bilet este de 6 lei integral si 3 lei redus.

Florii cu soare la Muzeul Satului

in perioada 6 - 8 aprilie 2012, Muzeul National al Satului te invita la sarbatoarea Floriilor. De vineri si pana duminica, ateliere mestesugaresti de oua incondeiate si icoane pe sticla, expozitie de icoane, muzica populara, muzica religioasa, mesteri populari, gastronomie specifica sarbatorilor pascale se vor desfasura la muzeu.

Targul de Florii in Parcul IOR

De pe 6 aprilie, in parcul IOR esti asteptat la targul de Florii. Vor fi amenajate standuri cu decoratiuni specifice sarbatorilor, jucarii, obiecte realizate de artisti populari si artisti plastici, bauturi, suveniruri, cosmetice, oferte turistice, carti, enciclopedii gastronomice precum si produse alimentare traditionale din aceeasi diversitate culturala.

Targul I love Handmade de Florii

Daca esti in cautare de cadouri pentru Florii sau pentru Paste, weekendul acesta vei gasi obiecte intersante in cadrul targului I Love Handmade din curtea Muzeului Municipiului Bucuresti.

Tinerii artisti si artizani isi vor expune accesorii si bijuterii din materiale neconventionale, dar si decoratiuni special realizate pentru Sarbatoarea Pastilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea