De prin lume adunate

#monstrul din Loch Ness #loch ness #scotia #legende #adn

Monstrul din Loch Ness este sau nu real? Ce au demonstrat studiile ADN

In cazul in care faimosul monstru din Loch Ness exista cu adevarat, inseamna ca se ascunde foarte bine. Si o face de mai bine de 1000 de ani de cand se presupune cel putin ca traieste in adancurile lacului din Scotia.

Un studiu recent realizat care a analizat apa lacului a dezvaluit ca nu exista nicio urma din AND-ul presupusului monstru acolo, fiind inca un argument in favoarea celor care sustin ca monstrul din Loch Ness exista doar in legende si in imaginatia unora. Cercetarea condusa de un specialist in genetica din Noua Zeelanda arata clar ca, in apele lacului Loch Ness nu exista AND-ul niciunei reptile gigant sau a unui dinozaur acvatic. Acelasi studiu a dezvaluit existenta AND-urilor a peste 3000 de specii de vietuitoare care traiesc in acest lac sau in jurul acestuia, de la pesti, la cerbi, porci, pasari, oameni si bacterii. In schimb, nu s-a gasit niciun fel de reptila.

Ceea ce au mai descoperit cercetatorii este ca in Loch Ness exista o multime de anghile. De aici pornind noi teorii, greu de crezut, ca acesta monstru sa fie de fapt o anghila gigant.

Legendele despre monstru

Prima legenda despre monstrul din Loch Ness a circulat inca din secolul VI, cand calugarul irlandez Columba sustine ca a impiedicat acest monstru sa atace un om care inota in lac, prin rugaciune.

Legenda ca ar exista un monstru care traieste in apele adanci ale lacului scotian a exista pana in 1930, cand un ziar din Scotia a anuntat ca monstrul a fost vazut.

Cativa ani mai tarziu, un ziar londonez a publicat o poza cu celebra bestie care traia in Loch Ness. Peste putin timp s-a demonstrat insa ca fotografia fusese trucata.

Incercarile ulterioare de a repera monstrul din Loch Ness au esuat, inclusiv cea din 2003 cand s-a incercat localizarea in apa a acestuia cu ajutorul unui sonar.

Dar legendele despre celebrul monstru din Loch Ness au continuat sa circule. O mica industrie turistica a inflorit in jurul monstrului, in satul Drumnadrochit pe malul lacului Loch Ness, iar pana in ziua de astazi exista lume care sustine ca a vazut monstrul.

Cercetarea din lacul Loch Ness

Echipa de cercetatori care a facut studiul in 2018 a colectat mai mult de 250 de mostre de apa de la suprafata si din adancul lacului, pe parcursul a doua saptamani.

Apoi, au marit acele cantitati mici de material genetic din aceste mostre pentru a determina anumite specii de animale si plante, din celulele pe care acestea le-au lasat in apa din lac sau din apa care s-a revarsat pe pamantul din jur. Mostrele respective au aratat ce animale si plante au interactionat cu mediul de acolo in ultimele 24-48 de ore, insa nimic nu arata existenta monstrului in acele locuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea