De prin lume adunate

#tehnici de autoaparare #pericol #siguranta #incredere in sine

Fii in siguranta pe strazi! Tu ce stii despre tehnicile de autoaparare

Nimeni nu isi doreste sa fie atacat sau in pericol pe strada, insa din pacate aceste lucruri se intampla destul de des. De aceea este bine sa fii informat in legatura cu ceea ce poti si cu modalitatile cele mai potrivite de raspuns pe care poti sa le ai. Daca esti femeie sau barbat, daca ai o varsta mai frageda sau una mai inaintata, oricum vei fi nevoit/a sa te aperi in cea mai sigura forma. Iata ce poti sa faci daca esti atacat in plina strada:

1. In cazul in care simti pericolul, dar inca nu stii sigur ca asta se va intampla

In aceasta situatie, ceea ce poti sa faci este sa te intorci catre posibilul atacator, sa te uiti bine la el si sa il intrebi cat este ceasul sau ceva similar. Aceasta tactica te poate salva pentru ca atacatorii prefera sa nu fie vazuti la fata si aceasta atitudine poate sa iti salveze viata.

O alta varianta incadrata in aceeasi situatie, este sa strigi pe nume un barbat sau sa strigi „tata”. Atacatorul poate sa creada ca esti in compania altor persoane si sa se simta in dezavantaj.

2. Mergi cu incredere pe strada

Persoanele pe care le tintesc atacatorii sunt cele care par a fi neajutorate, care par dezorientate sau speriate, delicate sau fara aparare. De aceea uneori simplul mers plin de incredere si siguranta, poate sa determine alegerea altei victime sau renuntarea totala la atac in acel moment.

3. Tipa cat poti de tare

Daca vezi ca vine spre tine poti sa tipi cat de mult poti si sa ceri ajutor celor din jurul tau. Chiar daca nu este nimeni in jur poti sa tipi dupa ajutor, poti sa strigi „Politia” sau „Foc”, atragand atentia celor care stau in case sau la bloc. Atacatorul stie ca a fost vazut, ca s-a cerut ajutor si ca nu a apucat sa imobilizeze fara sa fie recunoscut. De aceea se poate sa renunte.

4. Ataca cum poti mai repede si bine

Sa nu iti fie frica sa raspunzi atacului. Daca a reusit sa te tina din spate, poti sa iti incordezi mana si sa reusesti sa lovesti cu cotul, mai ales in zona urechii. Il va dezorienta. De asemenea poti sa lovesti cu genunchiul in zonele sensibile sau in ochi daca ai cum. Zgariatul sau muscatura ajuta pentru ca il iau prin suprindere.

5.  Foloseste mici dispozitive care te pot salva oricand foarte simplu

Trebuie si este recomandat sa ai la tine oricand anumite dispozitive sau aparate care te pot salva in orice situatie neplacuta. Unul dintre ele este lanterna-electrosoc, care poate sa ajute impotriva atacatorilor, cainilor vagabonzi sau altor animale salbatice. Ea este durabila si puternica, avand 1000 kv. Pentru a o putea achizitiona, se poate accesa link-ul: https://teamdeals.ro/cel-mai-bun-instrument-de-autoaparare-lanterna-electrosoc-police-la-doar-49-ron-in-loc-de-168-ron13/p.

Asadar se pot folosi asemenea aparate precum lanterna-electrosoc, aparatul ce imobilizeaza sau bastonul telescopic, precum si sprayul cu piper. Ele pot sa stea permanent in geanta si sa fie o plasa de siguranta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea