De prin lume adunate

# stil de viata activ #toamna #stil de viata

Cum sa ai un stil de viata activ in timpul toamnei

In timpul verii, este simplu sa ai un stil de viata activ. Diminetile la piscina, alergatul pe malul marii, drumetiile la munte, plimbarile cu bicicleta te mentin in forma. Insa, temperaturile au inceput sa scada, zilele sunt mai scurte si, de multe ori, ploioase, astfel ca tendinta este sa stai cat mai mult in casa.

 

Cu toate ca ai putea sa intampini dificultati in a te adapta la noul sezon, este important sa continui sa ai un stil de viata activ si in timpul toamnei. Poate ca nu vei mai reusi sa faci toate activitatile cu care te-ai obisnuit in sezonul cald, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa devii sedentar. Iata cateva activitati pe care le poti face toamna:

Activitati in sali de sport si de agrement

Poate ca zilele ploioase si vremea neprietenoasa te impiedica sa alergi in parc, sa joci fotbal cu prietenii sau sa te plimbi cu bicicleta, insa poti face aceste lucruri in sali de sport si de agrement. Fitness, aerobic, cycling si yoga sunt cateva dintre clasele la care poti participa daca alegi sa mergi la o sala de sport. Totodata, daca iti place sa inoti si nu mai poti folosi piscina din curte, o varianta este sa mergi la un bazin olimpic. Cu siguranta, antrenamentul din aceasta vara te va ajuta sa iti depasesti propriile limite.

Plimbari spre locul de munca

In zilele insorite, e o adevarata bucurie sa mergi prin covorul de frunze colorate specific toamnei. Nu ezita sa profiti de ultimele zile cu temperaturi placute, deoarece nu va trece mult pana cand iarna isi va intra in drepturi si frigul va fi atat de intens incat vei vrea sa eviti iesirile in aer liber. Inlocuieste, asadar, masina sau mijloacele de transport in comun cu variantele estivale: mersul pe jos, bicicleta, trotineta ori rolele.

Activitati in gospodarie

Exercitiile fizice involuntare sunt cele pe care le faci pentru a ingriji gospodaria. Curatenia de toamna este cu atat mai dificila daca ai o curte pe care sa o ingrijesti. De la dezasamblarea hamacelor, a leaganelor si a sezlongurilor pana la adunarea frunzelor care cad si pregatirea gradinii pentru iarna – toate aceste activitati casnice te ajuta sa te mentii in forma. In plus, sunt si o modalitate excelenta de a petrece mai mult timp impreuna cu familia.

Vizitarea muzeelor si a castelelor

Romania are multe locuri frumoase care merita vizitate macar o data in viata. Toamna este un bun moment de a pleca intr-o excursie culturala. Analizeaza oferta de obiective turistice si alege-le pe cele care crezi ca se potrivesc cu interesele tale. Este important sa tii cont de distanta pe care trebuie sa o parcurgi si de programul fiecarui muzeu ori castel pe care vrei sa il vizitezi, astfel incat sa te asiguri ca experienta va fi una completa. Vizitarea muzeelor ori a castelelor te ajuta sa faci miscare si, cel mai probabil, la finalul unui tur vei realiza ca ai parcurs mai multi kilometri decat te-ai fi asteptat.

Organizarea unor activitati de grup

Copiii au nevoie sa se joace indiferent de sezon, iar organizarea unor activitati de grup ar putea fi provocarea de care ei au nevoie. O vanatoare de comori, rezolvarea unor mistere, campionate de fotbal sau de baschet ori implicarea in culegerea strugurilor sunt activitati care solicita atat trupul, cat si mintea. Chiar daca multe dintre activitatile de grup se petrec in fata blocului ori in curtea casei, acestea te ajuta sa ai un stil de viata sanatos.

Asadar, toamna si iarna nu inseamna sfarsitul activitatilor fizice si a timpului petrecut cu prietenii si familia. Bucura-te din plin de oferta sezonului rece si mentine-ti starea de sanatate printr-un stil de viata activ, o dieta echilibrata si o garderoba pe masura temperaturilor de afara.

Sursa foto: Vladimir Sukhachev/ Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea