De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival film #evenimente bucuresti #festivalul international al filmului politic

Cinepolitica - Festivalul International al Filmului Politic

Prima editie a Cinepolitica - Festivalul International al Filmului Politic, unicul festival de gen din Romania, se desfasoara in perioada 15 - 21 iunie, la Cinema Studio din Bucuresti, 18-20 iunie la Elvira Popesco, cu un calup de avanpremiere intre 11-14 iunie, la Muzeul Taranului Roman.

Evenimentul este organizat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" (UNATC), Universitatea Nationala de Arta (UNArte), Universitatea Bucuresti, scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si York Toronto, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Festivalul cuprinde doua sectiuni: cea competitiva, care reuneste 12 lungmetraje politice recente, de fictiune si documentare din intreaga lume si cea necompetitiva, destinata unor productii celebre, premiate la festivaluri internationale.

Unul dintre programele speciale este dedicat unuia dintre cei mai importanti lideri politici de la finele secolului XX, Vaclav Havel.

Cinepolitica doreste sa reveleze publicului mecanismele politice prin intermediul artei cinematografice si sa aduca un omagiu tuturor cineastilor lumii care au avut de suferit din cauza optiunilor ideologice sau stilistice din filmele lor, sa genereze discutii si dezbateri despre subiecte de interes general si sa prezinte publicului romanesc cele mai recente tendinte ale cinematografului mondial.

Cinepolitica se doreste a fi o gura de aer proaspat in peisajul festivalurilor de film organizate anual in Capitala. Proiectiile vor avea loc la Noul Cinematograf al regizorului roman, Sala Studio si Sala Elvira Popescu.

Programul festivalului:

Miercuri, 13 iunie:

19:00: Viata unui agent
21:30: Vietile altora

Joi, 14 iunie
18:00: Cetateanul Havel pleaca in vacanta
19:30: Vaclav Havel la Cetatea din Praga
21:30: Plecare

Vineri, 15 iunie:
19:30 The Lady

Sambata, 16 iunie:
16:00: L’Exercice de l’Etat
18:00: All That Glitters
20:00: Wer wenn nicht wir

Duminica, 17 iunie:
16:00: Geert Wilders: Europe's Most Dangerous Man?
18:00: Post Mortem
20:00: Sisanje

Luni, 18 iunie
18:00: Bun es buntetlenseg
20:00: El premio

Marti, 19 iunie
18:00: Am Ende des Tages
20:00 B omid e didar

Miercuri, 20 iunie
18:00: The Boy Who Was a King
20:00: Roza

Joi, 21 iunie
Ceremonia de premiere
19:30: Inside Job.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea