De prin lume adunate

#bucharest music film festival #sergiu celibidache #festival muzica clasica

Bucharest Music Film Festival la Bucuresti

A VII-a editie a Bucharest Music Film Festival are loc in Piata George Enescu, pana pe 17 iunie. Evenimentul este dedicat iubitorilor muzicii clasice si se va desfasura timp de zece zile in binecunoscuta gradina de vara, o oaza de liniste si rafinament in centrul Capitalei.

Publicul de toate varstele este asteptat sa se bucure de oferta culturala valoroasa, de atmosfera placuta si de locul de joaca pentru copii.

In fiecare seara intre orele 19.30 - 21.00 au loc recitaluri live ale unor artisti de renume national si international. in continuare, pana la orele 23.00 sunt prezentate proiectii de filme si inregistrari ale unor concerte si opere filmate pe marile scene lirice ale lumii.

Dansatori ai Wilmark Dance Academy vor incanta audienta cu momentele lor coregrafice in fiecare zi de weekend, incepand cu orele 18.30, in cadrul Orei de dans.

Festivalul cuprinde concerte sustinute de Bucharest Chamber Orchestra, Orchestra Nationala Radio, Cvartetul Artmusik, Ansamblul Violoncellissimo, Cvartetul Consonantze, Grupul Vocal Acapella, Bucharest Brass Orchestra, Filarmonica Pitesti, Angely's Orchestra si Corul Academic "Divina Armonie".

Ultima zi a evenimentului va prilejui publicului o intalnire cu ineditul Carnaval al animalelor de Camille Saint-Saens si actorul Silviu Biris.
 

2012, Anul Celibidache


2012 a fost declarat de UNESCO drept Anul Celibidache, marcand 100 de ani de la nasterea marelui dirijor si compozitor roman. In memoria celebrului muzician, in perioada 10 - 12 iunie ruleaza filmele Sergiu Celibidache: "Roman nascut sa dirijeze o lume" si "Gradina lui Celibidache".

Astfel, timp de zece zile parcarea din vecinatatea Ateneului Roman va fi transformata intr-o oaza de liniste si rafinament in mijlocul orasului, acelasi spatiu agreabil cu verdeata, flori si terase elegante, oferite iubitorilor muzicii clasice de toate varstele.

Ringul de dans va fi gazda unor demonstratii ale dansatorilor profesionisti. In fiecare seara, de la orele 21.00, publicul va putea viziona proiectii ale unor importante concerte si opere filmate pe marile scene lirice ale lumii.

Accesul la evenimente este gratuit, iar spatiul este deschis zilnic intre orele 11.00 - 23.00. In ultima seara a evenimentului, participantii la tombola festivalului au ocazia sa castige o excursie la Viena pentru doua persoane.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea