De prin lume adunate

#Astra Film Festival #bucuresti #film #festival #festival film

Astra Film Festival la Bucuresti

poposeste la Bucuresti, la Muzeul National al Taranului Roman si la Institutul Cultural Roman, in perioada 23 – 26 februarie, cu 15 dintre cele mai bune filme ale editiei 2011. AFF On Tour va continua cu evenimente in Cluj Napoca, Deva, Brasov si Iasi.

Festival este cel mai important festival international de film documentar din regiunea central si est Europeana. O noua editie Astra Film Festival va avea loc intre 15 si 21 octombrie 2012. La MNtR programul cuprinde o selectie de 11 documentare emotionante, dintre care 8 au obtinut premii.

Dintre filmele care vor putea fi vazute, din 24 pana in 26 februarie, in studioul Horia Bernea , se numara: "Pe drumuri neumblate", de Dieter Auner, "In niciun caz negru", regia Aura Linckeviciute, "Sat fara femei", de Srdjan Sarenac, "Berlinskaya fuga", de Denes Nagy, "Povesti din fundaturi uitate", Alina Skrzeszewska, "Te-am filmat, dragostea mea", de Tomer Heymann, "Femei pe panza" - Otilia Babara,Victoria, regia: Adi Voicu si Ana Vlad, Eu, familia Mea si Woody Allen , Laura Halilovic.

Invitati sunt regizorii Adi Voicu, Ana Vlad, Dieter Auner, si Mirel Bran. Accesul publicului la proiectii este liber.


Programul festivalului:


Vineri, 24 februarie:


18.00: Pe drumuri neumblate
Filmul urmareste un an din viata familiei Albin, o familie de ciobani din Transilvania. Documentarul urmareste, in stil direct cinema, viata lor cotidiana si incercarile de a se adapta unei lumi noi, in care traditiile sunt inlocuite treptat de valori moderne.

19.40: In niciun caz negru
Filmul reuseste sa vorbeasca despre moarte pe un ton in acelasi timp amuzant si emotionant. Precum vechii egipteni, aceste femei pun mare pret pe imbracamintea pe care o vor purta pe cel din urma drum.

20.00: Sat fara femei
Cu un subiect original si cu o poveste amuzanta, usor de digerat pentru public, filmul are atat implicatii sociale, cat si unele culturale sau antropologice si ofera o perspectiva inedita asupra mentalitatilor si lumii balcanice.


Sambata, 25 februarie:


17.00: Calatorie dus - intors
18.40: Berlinskaya fuga
Filmul reda tabloul socant din estul Ucrainei, explorand ramasite de cultura europeana, plasate in decorul sumbru al metropolei industriale Donetsk.

19.00: Povesti din fundaturi uitate
20.30: Te-am filmat, dragostea mea


Duminica, 26 februarie:


17.00: Crulic, drumul spre dincolo
18.30: Oameni de cuvant
19.00: Femei pe panza
19.30: Victoria
20.30: Eu, familia mea si Woody Allen.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea