De prin lume adunate

#cafenele boeme #cafenele europa #cafenele #cafenele culturale

3 cafenele celebre din Europa care indeamna la culturalizare

Aroma deosebita a cafelei, ambianta placuta si cateva carti bune sau cele mai importante aparitii din presa pot transforma orice dimineata intr-una pe cinste. Iar daca toate astea se intampla intr-unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, este cu atat mai speciala experienta. Iata cateva cafenele celebre de pe continentul nostru pe care le-au vizitat, de-a lungul timpului, cele mai mari personalitati ale artei si literaturii universale:

1. Cafe Braunerhof din Viena

Sursa foto: wikipedia.org

Braunerhof este un local clasic al capitalei austriece, unde vizitatorii pot atat sa-si inceapa ziua cu o cafea, cat si sa poposeasca pentru masa de pranz. Numele cafenelei a fost ales in cinstea scriitorului Thomas Bernhard, iar autenticitatea locului consta in multitudinea de ziare vechi pe care le pune la dispozitia celor care-i trec pragul. Tinerii scriitori si personalitatile din domeniu isi fac veacul aici, asa ca este unul dintre cele mai boeme si selecte localuri din Viena. Preturile sunt moderate, clientii platind in medie 5 euro pentru o specialitate pe baza de cafea.

Sursa foto principala: wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea