Muzica

#piesa Taxi #vedete smerenie #Despre smerenie #grigore lese

“Smerenia” trupei Taxi, motiv de scandal!

Ultima piesa a trupei Taxi, un manifest impotriva Catedralei Neamului, in care 33 de personalitati si vedete din lumea televiziunii, a muzicii, a teatrului si a literaturii, care spun ca „Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici“, naste controverse!

Artistul Grigore Lese sustine ca a fost pacalit si cere sa fie scos din clip.

“Eu m-am dus la o inregistrare cu Taxi, crezand ca este vorba despre spiritualitate si nicio clipa nu am stiut ca este un clip impotriva constructiei catedralei. Eu imi vad de muzica mea, eu am fost botezat intr-o biserica de lemn, am aceste date, din familie. Nu am nimic impotriva constructiei Catedralei. Eu am crezut ca este un clip despre biserici, despre lemn, despre credinta”.

Trupa Taxi a rspuns intr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook ca Grigore Lese a primit un e-mail cu textul piesei si lista vedetelor care si-au dat acordul sa apara in videoclip.

Solistul Trupei Taxi, Dan Teodorescu, dar si artistii care au participat la aceasta piesa au reactionat.

Oana Pellea a postat urmatorul mesaj: „Dumnezeu cred ca prefera spatiile mici, in sensul in care cred ca Dumnezeu se odihneste in fiecare dintre noi, in fiecare atom. Si mai cred ca Dumnezeu nu are nicio legatura cu megalomania, cu agresivitatea, cu rautatea”.

Irina Margareta Nistor a declarat ca este obisnuita, trecand prin 33 de ani de comunism, cum e cand iti spui parerea altfel decat toata lumea. “Continui sa cred ca religia ortodoxa e facuta pentru biserici mici”, a spus criticul de film.

Contactat de adevarul.ro, Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Ortodoxe Romane, a declarat: „Cred ca Dumnezeu il prefera pe om atat in spatiile mari, cat si in spatiile mici. E vorba de accentele care trebuie sa cada corect. Omul este important, omul rugator, omul credincios care isi poate manifesta credinta lui atat intr-un spatiu mic, pitoresc, asa cum il regasim in istoria vitrega de altfel a poporului nostru, cat si in biserici mai mari, luminoase, spatioase cum va fi aceasta catedrala nationala, proiectul ei nefiind, cred, unul suficient de bine inteles de cei care il contesta”, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

„N-as putea sa ma hazardez sa calific ca ipocrizie sentimentul celor care s-au implicat in construirea acestui videoclip. Cred, pur si simplu, ca e vorba de o distanta prea mare intre ei si proiectul catedralei nationale. Nu cred ca au avut nici timpul, nici interesul sa se aplece si sa inteleaga despre ce este vorba cu adevarat. Cred ca si-au exprimat o parere la care au aderat fara sa cerceteze, repet, si nuantele proiectului catedralei nationale care este in primul rand un proiect care va reprezenta in plan simbolic, in primul rand, ideea de demnitate si de identitate ortodoxa a acestui popor”, a mai spus Vasile Banescu.

Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Iantu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Stefan Banica Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Otil, Paula Chirila, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartos, Ada Milea, Calin Goia, Mircea Cartarescu, Horia Virlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Razvan Simion, Alexandru Andries, Emilia Popescu, Grigore Lese, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea si Victor Rebengiuc sunt vedetele care apar in videoclipul Taxi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea