Muzica

#johnny raducanu #maria tanase #beatles #A murit Johnny Raducanu #declaratii johnny raducanu #nikita stanescu

Johnny Raducanu: "Prima mea mare betie a fost cu Coana Maria Tanase"

Cu o cariera muzicala ce se intinde pe mai bine de jumatate de secol, celebrul pianist si muzician de jazz, Johnny Raducanu, a murit suparat ca talentul sau si al altor artisti ca el nu este recunocut in Romania. Dincolo de muzica sa, Johnny Raducanu a devenit cunoscut si pentru sinceritatea discursului sau, rostind o serie de citate celebre. Iata cateva dintre ele:



Despre Beatles: "Niste pusti care ma enervau"


Invitat intr-o emisiune TV, maestrul Johnny Raducanu a facut cateva declaratii socante la adresa trupei The Beatles. "The Beatles erau niste pusti care ma enervau, ambitiosi si obraznici, care au platit cu varf si indesat pentru ca au declarat ca dupa Dumnezeu, ei sunt cei mai populari de pe planeta", a declarat Johnny Raducanu. Mai mult, celebrul muzician de jazz a spus ca John Lennon era un narcoman.


"Prima mea mare betie a fost cu Coana Maria Tanase "


In cadrul proiectului "Prima data", publicat de Editura Art , Johnny Raducanu a povestit cum prima sa betie a avut loc in compania celebrei Maria Tanase. "Prima mea mare betie a fost cu Coana Maria Tanase. Coana Maria era ca o regina. Avea o brosa mare in frunte, atat de mare, ca putea sa cumpere cu ea tot bulevardul Bratianu. Se imbraca de la Paris. Lucrase cu tata, pe care-l luase in formatia ei, alaturi de Grigoras Dinicu si Fanica Luca", povesteste Raducanu.

Johnny Raducanu povesteste cum bea un fel de lichior de anason care se numea "Adio mama!" sau "Te-am vazut printre morminte". " Eram in gara si trebuia sa plecam, dar nu m-am putut urni din loc. Am intrat intr-un fel de coma relativ suportabila. Coana Maria ma legase la cap cu o esarfa alba de matase, pe care o udase intr-o fantana, si m-a intins pe o banca", a mai povestit maestrul.


Turna vodca pe mormantul lui Nikita


O alta declaratie celebra a maestrului Johnny Raducanu este aceea potrivit careaia atunci cand mergea la mormantul prietenului sau, poetul Nichita Stanescu, ii toarna votca pe mormant." Bre , ce faci acolo? Hai, vino inapoi, ca ma plictisesc singur aici", ar fi rostit maestrul Raducanu, in timp ce ii toarna vodca pe mormant.

In afara de dorul de Nichita, pe Johnny Raducanu il mai chinuia si dorul de sotia sa.


Citeste informatii complete despre moartea lui Johnny Raducanu:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea