Filme

#dog day afternoon #filme #actiune #magnolia #die hard #lola rennt

Filme excelente a caror actiune se desfasoara in interval de 24 de ore

Productiile cinematografice au, de cele mai multe ori, o actiune care se desfasoara pe parcursul catorva zile, saptamani, uneori chiar ani, decenii, secole. Si totusi, printre ele s-au strecurat si acele filme a caror actiune este concentrata intr-un interval foarte scurt de timp: doar 24 de ore sau chiar mai putin.

Desi nu sunt nici pe departe la fel de numeroase precum filmele standard, peliculele cu actiunea derulata intr-un interval redus de timp nu sunt tocmai putine. Si poate partea cea mai buna este ca dintre acestea se desprind cateva cu adevarat reusite.

Cum in 2013 va aparea partea a treia, intitulata "Before Midnight", a unei asemenea pelicule excelente ("Before Sunrise", 1995), cu o actiune desfasurata in mai putin de 24 de ore, te invitam sa descoperi si alte pelicule reusite din aceeasi categorie:


Magnolia (1999)

Capodopera regizorului Paul Thomas Anderson spune povestea complexa a catorva oameni aflati in cautarea fercirii, iertarii si a intesului vietii in mai putin de 24 de ore, de la ora pranzului pana in zorii zilei urmatoare.

Pelicula cu Tom Cruise si Julianne Moore a fost nominalizata la 3 premii Oscar.


Dog Day Afternoon (1975)

Un alt film excelent, de aceasta data semnat de regretatul regizor Sidney Lumet, este "Dupa-amiaza de caine", cu Al Pacino in rolul principal. Actiunea peliculei nu se intinde pe mai mult de 8 ore - de la orele pranzului pana seara tarziu - si urmareste povestea lui Sonny si a jafului unei banci care nu merge conform planului initial.


Die Hard (1988)

Actiunea primului film din longeviva serie "Greu de ucis" se deruleaza, de la un capat la altul, doar in Ajunul Craciunului, acoperind un interval de maxim 7 ore. Pelicula, care a confirmat statutul de vedeta a lui Bruce Wills, l-a adus in lumina reflectoarelor si pe cel care avea sa devina, mai tarziu, Severus Snape in seria cinematografica de succes "Harry Potter": Alan Rickman.


Lola rennt (1998)

Actiunea peliculei "Lola rennt" ("Alearga, Lola, alearga") se desfasoara pe parcursul a doar circa 25 de minute, timp in care personajul titular strabate in fuga strazile Berlinului pentru a recupera o geanta cu 100.000 de marci.



Sursa foto: bewhere.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea