Carti

#carti lectura copii #lectura copii #carti pentru copii #carti #copii

5 carti care sa-i ajute pe copii sa adore lectura

A inceput scoala. Cei mai mici dintre copii, care au pasit pentru prima oara in bancile scolii, vor invata sa citeasca, sa socoteasca si sa faca o multime de alte lucruri interesante. Daca vrei ca micutul tau sa indrageasca lectura iti recomandam cinci carti simple, cu ilustratii deosebite, care sa-I ajute sa indrageasca lectura!

 

1. Conni si detectivii padurii – Julia Boehme si Herdis Albrecht

Conni creste si ea, fix ca tine! Cresc si aventurile ei, prietenii, gandurile, emotiile, dar si cartile! Mini-romanele pentru cititori incepatori independenti au tot ce le trebuie ca sa-i tina aproape pe cei ce sunt la inceput de drum in lumea literelor: aventuri palpitante, fraze simple, culori, imagini atractive, pictograme, suspans si un vocabular ingrijit.

Conni merge in excursie cu clasa in padure. Ce palpitant! In padure sunt atatea lucruri interesante de descoperit. Conni, Ana si Paul formeaza o echipa. Preocupati sa descopere cat mai multe urme, cei trei prieteni uita sa fie atenti la drum si se pierd. Din fericire, Conni si prietenii ei sunt foarte buni detectivi ai padurii...

Seria “Sa citim cu Conni” se adreseaza micilor cititori aflati la primele lecturi individuale. Cartile seriei contin povesti redate prin propozitii simple si multe imagini care trezesc curiozitatea copiilor si incurajeaza lectura, motivand copiii sa citeasca singuri. 

2. Bobita si Buburuza in aer – Bartos Erika

“Bobita si Buburuza in aer” este o carte ideala pentru cei mici, care abia acum invata sa citeasca. Cartea este formata din propozitii simple si ilustratii care le vor atrage atentia micutilor si ii va face sa adore cititul.

Cele doua povesti cu Bobita si Buburuza din aceasta carte se petrec in aer. In prima poveste, zmeul de hartie e purtat de vant, luandu-i cu el si pe micii prieteni. Oare cum s-a terminat zborul? Cea de-a doua poveste are loc noaptea, cand pe cer zboara vrajitoare. Sau poate nu sunt chiar ce par a fi...

3. Pamantul nostru

De ce arata Pamantul albastru din spatiul cosmic? De ce erup vulcanii? Ce sunt ghetarii si ce comori sunt ascunse sub scoarta terestra? Aceasta carte este mai mult decat o simpla introducere in geografie. Ea abunda de fascinante informatii geologice despre suprafata si adancimile pamantului: munti, rauri, mari si deserturi. La urma urmei, Pamantul este inca singurul loc unde fiintele umane pot trai! Cine nu ar vrea sa cunoasca mai multe detalii despre minunata noastra casa si sa afle despre ce putem face pentru a o proteja?

Pentru a le atrage atentia celor mici, cartea este ilustrata cu imagini detaliate, colorate si interactive, care sa ii ajute sa descopere mai usor lumea inconjuratoare. In plus, textele sunt scurte si explicite astfel incat copiii sa le poata intelege usor.

Este o carte ideala pentru copii de 4-7 ani, dar si pentru copiii care sunt deja la scoala si invata sa citeasca singuri.

4. Anotimpurile

Cand vine primavara? Ce fructe delicioase apar vara? De ce isi schimba frunzele culoarea toamna si ce fac animalele toata iarna? Primavara, vara, toamna si iarna – fiecare anotimp isi are caracteristicile specifice, iar copiii au foarte multe de descoperit.

Hai sa vedem povestea unui mar, de exemplu. Primavara infloreste, vara ne ofera umbra, iar toamna ne da cele mai delicioase fructe. Din cele 16 pagini cartonate si pline de surprize care se ascund sub ferestre copiii vor invata tot ce trebuie sa  stie despre anotimpuri. Care sunt schimbarile care au loc in natura si cum ne influenteaza acestea viata. Cartea este scrisa pe intelesul celor mici, cu texte scurte si usor de inteles. Cartea este recomandata copiilor cu varsta de 2-4 ani. Cu toate acestea, carte este ideala si pentru copiii care abia acum invata sa citeasca.

5. Stiu sa numar

Numerele fac parte din viata noastra si le intalnim zilnic, la tot pasul. Zilnic la tot pasul ne  intalnim cu numere. In aceasta carte, copiii nu numai ca fac cunostinta cu cifrele de la 1 la 10, dar vor le vor si invata. De asemenea, vor descoperi ce inseamna mai mult, mai putin sau aceeasi suma. Dar si notiuni precum primul sau al doilea.

Cartea este scrisa pe intelesul celor mici. Propozitiile si explicatiile simple si scurte sunt insotite de ilustratii creative si jocuri care sa-i ajute pe cei mici sa invete sa numere. Este o carte ideala pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2-4 ani.  Carte este potrivita si pentru copiii care abia acum invata sa citeasca.

 

Pe toate acestea, dar si multe alte carti din seriile "Citeste cu Conni", "De ce, de ce, de ce?", dar si alte povesti cu Bobita si Buburuza le poti gasi pe edituracasa.ro.

Surse foto: pexels.com, edituracasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea