Vacante

#piete de craciun #targuri de craciun #copenhaga #frankfurt #budapesta

Viziteaza o Piata de Craciun europeana (partea a IIa)

Piete de Craciun se deschid peste tot in Europa marilor capitale. Adesea sunt mai multe in acelasi oras. Brazii imensi adusi in centrul pietelor, spectacolele de Craciun, instalatiile de distractie pentru copii , muzica si chioscurile atrag un numar foarte mare de vizitatori, ceea ce contribuie mult la dezvoltarea turismului.

Roma, Piazza Navona

Piazza NavonaAsa se intampla cu Piazza Navona din Roma, unde Targul de Craciun o asteapta pe batrana Befana, o fiinta care se trage din traditia Europei Mediteraneene.

Aceasta, desi zboara pe o matura, este o creatura bine intentionata si vine in fiecare an pe 6 ianuarie pentru a imparti cadouri celor mici. Ziua in cauza se numeste "Sarbatoarea epifaniei”. Tot copiii sunt cei care se bucura de prezenta lui Mos Craciun in aceasta perioada, venit special pentru ei.

Mai gasesti aici standuri cu obiecte de manufactura, jucarii ieftine , haine, bomboane, ciocolata, mancaruri si delicatese traditionale precum biscotti si torrone, vin spumant si multe altele. Ca sa petreci cateva zile la Roma, trebuie sa stii ca in general preturile unei camere incep cam de la 60 de euro pe noapte, la un hotel de 3 stele. Biletul de avion este tot cam atat.

Craciun la Copenhaga tivoli4

O alta destinatie la fel de deosebita este Copenhaga, unde se deschide piata de craciun Tivoli. Ai parte de distractie, restaurante bune si mai ales esti in locul potrivit daca iti place sa faci cumparaturi.

Daca ajungi in Tivoli, trebuie neaparat sa gusti bautura lor traditionala, 'glogg &aebleskiver', o bautura fierbinte si picanta facuta din vin rosu si servita cu prajituri, zahar si dulceata. Copiii se fotografiaza cu Mos Craciun, in timp ce vizitatorii se plimba printre cele 70 de standuri diferite care abunda in decoratii de Craciun. 

frankfurt_christmas_marketCa sa ajungi in Copenhaga trebuie sa dai cam 120 de euro pe biletul de avion. O camera de hotel de 3 stele are preturi incepand de la 56 de euro pe noapte.

Piata de Craciun din Frankfurt

Targul de Craciun din Frankfurt este unul dintre cele mai importante din Germania.

Numarul vizitatorilor ajunge aproape de 3 milioane in fiecare an. Au loc programe artistice cu muzica, lecturi de Craciun, vizite la St. Nikolaus. Piata de Craciun se afla in partea cea mai veche a orasului, aproape de Romerberg. Printre bunatatile pe care le vei gasi aici se numara Brenten, o prajitura facuta in forme specifice, Bethmannchen, prajitura din martipan, Quetschenmannchen, care sunt mici figurine facute din prune.

Cu o suta de ani inainte, tinerii obisnuiau sa ofere in dar aceste figurine tinerelor pe care le admirau. Daca acestea pastrau darul, soarta tanarului era una fericita. Daca nu, insemna ca orice speranta este pierduta. 

Pentru un sejur in Frankfurt trebuie sa scoti din buzunar cam 45 de euro pe noapte, la un hotel de 3 stele, iar pentru avion, in jur de 130 de euro.

Budapesta, o Piata de Craciun aproape de casa

Principala atractie a Craciunului din Budapesta o reprezinta Piata Vorosmarty, care este cunoscuta de ani de zile ca fiind favorita sezonului. In Europa, aceasta piata de Craciun este considerata a fi printre cele mai importante si mai stralucitoare. Budapesta Christmas marketEste reconoscuta la nivel international gratie diversitatii programelor artistice desfasurate aici si a standardelor inalte pe care si le-a impus.

Cele peste 150 de spectacole cuprind teatru de papusi, muzica, dansuri populare. Copiii se intalnesc cu Mos Craciun, venit tocmai din Finlanda pentru a imparti cadouri. Ai ocazia sa-ti faci aici propriile decoratii de Craciun. Daca iti este foame, te poti indestula cu paine traditionala coapta intr-un cuptor construit special in piata, cu strudel, fripturi la gratar si bauturi de Craciun.

Camerele de hotel sunt la preturi acceptabile, incepand cu 40 de euro pe noapte. Biletul de avion il gasesti la 60 de euro aproximativ, insa poti merge si cu trenul sau cu masina personala. Indiferent ce ai alege, important este sa fii cu cei dragi si sa te bucuri de atmosfera de basm din pietele de Craciun europene. 

Trimite o felicitare muzicala de Craciun
felicitari de craciunfelicitari craciun

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea