Vacante

#codul lui da vinci #locatii filme #luvru

Tururi si locatii din filme (I): Codul lui Da Vinci, pe urmele Graalului

O propunere de vacanta pentru turistii atrasi de mostenirea culturala europeana poate fi circuitul " Codul lui Da Vinci ". Vei avea posibilitatea sa vizitezi si sa cercetezi cu atentie unele dintre cele mai importante obiective turistice europene, vei merge pe urmele protagonistilor, in cautarea Graalului si vei invata ceva despre trecut. “Simbolurile sunt un limbaj care ne poate ajuta sa ne intelegem trecutul. Majoritatea au crezut ca sarcofagul, Graalul Sfant, a fost pierdut in timp. Se spunea ca se ascunde in spatele Trandafirului”, spune un personaj din film.

Codul lui Da Vinci, pe urmele Graalului

Comtroversata carte a lui Dan Brown a dus la montarea filmului cu acelasi nume, aparut in 2006. Datorita notorietatii filmului si a actorilor principali, Tom Hanks (Dr. Robert Langdon) si Audrey Tautou (Agent Sophie Neveu), “Codul lui Da Vinci" a devenit interesant si din punct de vedere turistic. Agentiile au speculat aceasta sansa, asa cum se intampla cu toate filmele cunoscute pe plan mondial si au creat circuite speciale, in locatiile-cheie aparute in pelicula. Principalele destinatii sunt Londra si Paris.

Tururi organizate si vizite individuale in cateva locatii din film

Codul lui Da Vinci2Un “Tur Codul lui Da Vinci” dureaza 7 ore si costa 295 lire, potrivit British Tours. In aceasta suma ai asigurate ghidul, masina, turul organizat si transferul la hotel. Intrarile la obiectivele turistice se platesc individual .

Codul lui Da Vinci Mona LisaVei vizita in Anglia Temple Church , Fleet Street, King's College, Westminster Abbey, St James's Park, London's National Gallery, The Priory Church of St Bartholomew the Great, St Bart's Hospital, Smithfield Market, St John's Gate, si the Priory of the Knights Hospitallers. In Franta, principalele locatii sunt la Luvru, Champs-Elysees, Saint Sulpice, Chateau Villete si Hotelul Ritz. Mai exista tururi specializate pe tema filmului in Milano si Edinburgh.

Codul lui Da Vinci, tururi in Anglia

Temple ChurchIn Temple Church cele doua personaje, agentul Sophie Neveu si doctorul Langdon, incep cautarea Sfantului Graal. Temple Church este o biserica londoneza care dateaza din secolul al XII-lea. A fost construita de catre cavalerii templieri si a avut rol de cartier central pentru acestia. In a  doua parte a lunii septembrie, catedrala este deschisa publicului intre orele 13:00 si 16:00. Statiile de metrou cele mai apropiate sunt Temple si Blackfriars. Aici gasesti un tur virtual al catedralei.

In King’s College, cei doi eroi ai filmului sunt nevoiti sa descifreze semnificatia indiciului “In Londra zace un cavaler de papa ingropat”. King's College din Londra este una dintre cele mai vechi si mai prestigioase institutii universitare din Anglia si se situeaza in topul primelor 25 de universitati din lume. Aici gasesti oferta pentru turul campusului si turul virtual.

King's CollegeWestminster Abbey si-a reconfirmat faima mondiala, ca urmare a legaturii ei cu filmul si cartea “Codul lui Da Vinci”. In film, Neveu si Langdon isi dau seama ca Sir Isaac Newton este cavalerul pe care il cauta, se duc in Westminster Abbey si descopera mormantul acestuia, in partea de nord a navei. In spate, ei gasesc un glob celest, pe care sunt pictate semnele zodiacale. Westminster Abbey reprezinta una dintre locatiile religioase care s-au opus cartii si filmului, din cauza neconcordantelor cu dogmele crestine. Cu toate acestea, intr-un tur cu tema Codului, vei vizita Westminster Abbey. “Primim o multime de turisti, mai ales americani, care pun intrebari despre carte ...doar astfel ghizii pot avea in fata lor faptele in sine”, a precizat o purtatoare de cuvant, citata de Guardian.co.uk

Westminster Abbey este unul dintre cele mai insemnate edificii gotice ale Angliei. Catedrala consacrata in secolul al XVI-lea reprezinta locul traditional de incoronare si inmormantare a monarhilor.

Westminster AbbeyWestminster Abbey este deschisa vizitatorilor de luni pana sambata, cu exceptia sarbatorilor religioase, cand catedrala este deschisa doar pentru credinciosii care participa la slujba. Programul cu publicul este intre 9:30 si 16:30. Biletul de intrare costa 12 lire (adulti) si 9 lire (copii sub 16 ani, studenti si persoane cu varste peste 60 de ani). Pentru grupuri, biletul costa 9 lire. Mai multe informatii despre tururi gasesti aici

 

 

 

 

 

 St Sulpice3Codul lui Da Vinci, tururi in Franta

 

O a doua parte a incursiunii in lumea Codului o gasesti in Paris. Poti sa continui turul, calatorind cu Eurostar-ul din Londra pana in capitala Frantei.

O plimbare seara prin Paris iti dezvaluie linia mediana – Linia Rozei- care leaga Polul Nord de Sud si care strabate orasul. Pe Linia Rozei se afla St Sulpice, una dintre cele mai vechi catedrale pariziene. Fanii “Codului” sunt interesati de  Linia Rozei si cauta semnele la mijlocul navei, in partea dreapta a catedralei, unde exista o inscriptie latina pe o statuie de piatra. Constructia edificiului a inceput in secolul al XVII-lea si, din 1992, catedrala este declarata monument istoric. In St Sulpice vezi picturi murale de Delacroix, Marea Orga, de Cavaille-Coll, Capela Fecioarei, cu o statuie de Pigalle si o sacristie cu sculpturi din lemn, din timpul lui Ludovic al XV-lea. Catedrala este deschisa intre orele 7:30 si 19:30.

Codul lui Da Vinci1Principalele capodopere aflate in Paris, care au legatura cu filmul, sunt “Mona Lisa” si “Fecioara intre stanci” de Leonardo Da Vinci. Iar punctul central al vizitezi este Luvrul. Sophie Neveu si profesorul de la Harvard, expert in simboluri religioase, urmaresc urma criptata lasata de bunicul ei, inainte sa moara. Ultima piesa din puzzle, in acea scena, este pictura lui Leonardo, “Fecioara intre stanci”. In spatele ei, cei doi descopera o cheie si o adresa. In muzeu vei admira creatiile artistului, care ascund Floarea de Crin, secret al Marelui Maestru al Cavalerilor Templieri. Mai multe informatii despre vizita la Luvru gasesti aici.

Un tur organizat de aceeasi agentie straina costa 535 lire. In aceasta suma ai asigurate biletul de tren Eurostar (la clasa I), mic dejun si pranz in tren si 7 ore de tur privat in locatiile din Codul lui Da Vinci.

In Romania, un circuit cu tema acestui film costa 1533 euro, potrivit J’Info Tours si are o durata de 12 zile. Pretul include transportul cu avionul, cazarea cu mic dejun in hoteluri de categoria 2 si 3 stele, vizitele din program si ghidul insotitor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea