Vacante

Razboi mediatic intre Grecia si Bulgaria

O informatie recenta despre o epidemie de bruceloza a ingrijorat turistii aflati in si rudele acestora, precum si pe cei care urmau sa-si petreaca vacanta in aceasta tara.

 

Panica a pornit de la avertizarile autoritatilor bulgare cu privire la riscul calatoriilor in Grecia , in aceasta perioada. Informatia este confirmata de Ministerul Afacerilor Externe si de consulatul roman din Thessaloniki.

 

Riscul este cu atat mai mare cu cat aceasta boala se poate raspandi la fermele de animale din apropierea granitei dintre Grecia si Turcia, in regiunea Kavala.

 

Un numar de 40 de persoane au fost infectate cu bruceloza ca urmare a consumului de alimente din gospodariile rurale de pe insula . Bruceloza este o boala infectioasa transmisibila la om prin consum de carne si lactate neprelucrate, venite de la animale bolnave, capre, oi si vaci. Primele simptome sunt dureri de cap, febra si frisoane.

 

ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) nu confirma existenta unei epidemii. Turistii romani sunt sfatuiti doar sa nu consume produse lactate din gospodariile agroturistice grecesti, alegand alimentele din cadrul hotelurilor si restaurantelor. Conform Amos News, agentia de turism Mythos din Grecia si agentia romaneasca infirma ipoteza unei epidemii.

 

Unii consultanti si considera aceasta stire ca o incercare a bulgarilor de a-i indeparta pe turisti din Grecia si a-i atrage pe litoralul bulgaresc. Anul acesta un numar de 200.000 de romani isi vor concediul in Grecia, iar cele doua tari sunt in topul preferintelor atat pentru perioada estivala, cat si in restul anului.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea