Vacante

#vacanta 2018 #bilete ieftine #vacanta ieftina #studiu #bilete de avion #curse aeriene

Vacanta 2018 - Cand si unde poti gasi cele mai ieftine bilete de avion

Stiai ca daca iti faci rezervarea cu 60 de zile inainte de data plecarii, poti economisi cu pana la 34% mai putini bani pe biletele de avion? Asadar, daca vrei sa-ti faci de pe acum plauri pentru vacantele pe 2018, nu ezita sa-ti cauti din timp biletele de avion.

 

Iarna se apropie iar zilele friguroase si intunecate asteapta sa se instaleze in calendar. In mod obisnuit, acest lucru inseamna ca multi dintre noi incepem sa cautam locuri calduroase unde sa ne adapostim de iarna iar noiembrie este un moment bun pentru a rezerva bilete de avion daca vei sa gasest oferte avantajoase pentru calatorii. Nu uita ca cele mai ieftine bilete pot fi gasite cu 60 de zile inainte de plecare.

Aceasta observatie reiese din Studiul Anual de Zboruri initiat de momondo.ro, in care au fost analizate peste 100 de milioane de preturi la bilete pentru a gasi raspunsul la intrebarea pe care toti calatorii par sa o aiba: cand este cel mai bun moment pentru a face o rezervare?

Sa rezerve cu 60 de zile inainte nu este singura recomandare de calatorie pe care romanii o pot lua in considerare. Potrivit Studiului Anual de Zboruri, marti este ziua cu cele mai ieftine oferte pentru a zbura, in medie, cu 10% mai ieftin, comparativ cu sambata, cand preturile biletelor de avion au tendinta de a fi cele mai scumpe. Pentru a continua sa faca economii, calatorii ar trebui sa aiba in vedere, de asemenea, ca zburand seara pot face, in medie, economii de pana la 8% fata de zborurile din timpul diminetii, care sunt cele mai scumpe.

Cel mai bun moment pentru a face o rezervare

Cel mai ieftin

Cel mai scump

Economii

Ziua din saptamana

Marti

Sambata

11%

Momentul din zi

Seara

Dimineata

9%

Cu cate zile in avans

60

0

34%

Cel mai bun moment pentru a calatori variaza in functie de destinatie

In acest an, momondo a efectuat o analiza mai detaliata in ceea ce priveste cel mai bun moment pentru a calatori in functie destinatia aleasa si, potrivit lui Mircea Giurca, purtator de cuvant al site-ului, studiul arata unele variatii continentale pe care romanii ar trebui sa le aiba in vedere.

"Din studiul nostru putem vedea ca cel mai bun moment pentru a calatori variaza in functie de destinatia finala. Pentru romanii care calatoresc in Europa cea mai scumpa zi pentru zbor nu este, de exemplu, ziua de sambata, ci vinerea, zborurile fiind, in medie, cu 8% mai costisitoare. Cand vine vorba de a planui o escapada de weekend avantajoasa, romanii ar putea sa ia mai degraba in considerare zborurile intr-o zi de joi.", sustine Mircea Giurca.

Pe de alta parte, pentru calatorii care sunt interesati de o calatorie exotica pe timp de iarna in Asia, Studiul de Zboruri arata faptul ca ar trebui sa uite de regula care spune ca zborurile de seara sunt cele mai ieftine. In schimb, ar trebui luate in calcul zborurile dimineata pentru a gasi cea mai buna oferta. Zborurile dimineata sunt, in medie, cu 8% mai ieftine.

Recomandari de calatorie pentru rezervarea zborurilor internationale

  • Rezerva zborul cu 60 de zile in avans pentru a gasi cele mai ieftine bilete – poti faci economii, in medie, de 34%
  • Biletele sunt, in general, cele mai scumpe in ziua plecarii
  • Pentru plecarile seara intre orele 18:00 si 00:00 exista, in mod obisnuit, cele mai ieftine bilete de avion
  • De obicei, este mai scump sa zbori dimineata si la pranz, inainte de ora 15:00
  • Ziua de marti, in general, este cea mai ieftina pentru zbor
  • Sambata este, in mod obisnuit, cea mai scumpa zi a saptamanii pentru a zbura cu avionul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea