Vacante

#destinatii de schi #ski #schi #statiuni de schi #statiune #bansko #tirol

Top destinatii ieftine de ski

Vrei sa mergi la ski in restul de iarna ramas si nu te poti hotara unde sa mergi. Ai vrea sa alegi conditii cat mai bune de cazare si ski, la un pret cat mai mic, fireste. Iata asadar ce destinatii poti alege.


1 9 euro pe noapte in Bansko

Batalia pentru acest titlu este purtat intre cele doua tari vecine, Bulgaria si Romania. Si desi turistii englezi, francezi si americani desemneaza statiunile romanesti drept cele mai ieftine din Europa, ofertele de preturi pentru statiunile bulgaresti sunt mai ieftine decat cele din tara noastra.

Astfel, cea mai ieftina oferta de cazare intr-o statiune bulgareasca de ski costa 9 euro/noapte de persoana, la hotelul Rezidenta, de 4 stele, din statiunea Bansko si este oferita de Perfect Tour. Aceeasi agentie pune la dispozitia turistilor oferte si pentru apartamente din vile din aceeasi statiune bulgareasca, acolo unde un apartament in apropierea centrului statiunii Bansko costa 38 de euro pe noapte.

Sursa foto: banskoskiandsun.com

2 Oferte speciale cu nopti gratuite, suplimentar si sejururi de la 90 euro

Pentru Bansko poti gasi si oferte speciale, precum cea oferita de Marshal Turism: astfel, cei care isi achizitioneaza un pachet cu cazare la apartament pentru sase zile, va primi a saptea noapte de cazare gratuita, iar cei care platesc noua nopti, le primesc pe a zecea si a unsprezecea bonus. Preturile sunt, pentru perioada 10 ianuarie – 1 aprilie, de 28 de euro pe noapte pentru un apartament cu un dormitor dublu si de 38 de euro pentru un apartament cu doua dormitoare. Aceeasi firma pune la dispozitia turistilor aceeasi oferta cu nopti oferite bonus la majoritatea locatiilor de cazare pe care le ofera in statiunile bulgaresti.

In plus, in Bansko poti gasi si oferte de cazare cu demipensiune, care pornesc de la 180 de euro pentru un sejur de cinci zile, pentru o camera dubla. Insa in functie de locatie, tipul cazarii si perioada cuprinsa in oferta, pachetele pot ajunge si la 90 de euro pentru un pachet, asa cum ofera si agentia All Tour.

Insa nu uita ca poti merge la schi in Bulgaria nu doar la Bansko, ci si la Pamporovo si Borovets.


Sursa foto: skihotels-innsbruck.at3 Minivacante sub 250 euro

Zona Tirol se afla in topul celor mai ieftine locuri unde sa schiezi.

Poti alege pachete de 229 de euro, cu trei nopti cazare, demipensiune si ski pass in Innsbruck, intr-un hotel cotat la trei stele, dar si pachete de 252 de euro de persoana, pentru un sejur cu demipensiune pentru 7 zile, in Zell am See, asa cum ofera agentia Marshal Turism.

Si in Austria se pot gasi pachete cu cazare la apartamente.

Agentiile Perfect Tour si All Tour ofera un loc intr-un apartament din Zell am See, cu patru persoane platitoare la un pret de la 140 de euro, pentru un sejur de sapte zile.

Daca apelezi la o agentie, poti plati 44 euro pe noapte pentru o camera dubla. Oferta este valabila pentru zona Zell am See, in perioada 27.02 - 27.03, conform agentiei Exclusive Holidays. Cei care doresc preturi mai mici pot opta pentru ofertele personalizate, in functie de buget.

4 Polonia si Slovenia, de la 17 euro pe noapte

Nici Slovenia sau Polonia nu se lasa mai prejos in ce priveste ofertele pentru iubitorii de schi. Agentiile de turism dar si site-urile de rezervari online dau o bursa a preturilor de cazare in statiunile din Slovenia 147 de euro pentru un sejur de sase zile, intr-un resort la Kranjska Gora sau Maribor.

Sursa foto: z-ne.plPreturile pentru o noapte de cazare intr-o statiune unde se schiaza din Polonia incep de la 17-18 euro, in statiunea Zakopane, in timp ce in Slovacia minimul pretului pentru cazare pe noapte potrivit site-urilor de booking se situeaza la 22-25 de euro, in statiunile Strbske Pleso si Poprad.

 

5 Alte destinatii straine, de la 30 euro pe noapte

Statiunile alpine din Elvetia, Italia sau Franta sunt foarte cunoscute in intreaga lume. Insa cum Franta este de ocolit, datorita renumelui de cea mai scumpa tara europeana unde poti schia, destinatiile spre care te poti indrepta sunt Elvetia si Italia.

Sursa foto: skieuropeonline.co.ukPreturile in aceste tari incep de la 30 de euro de persoana, pe noapte sau de la 170 de euro pentru un pachet de patru nopti, cu mic dejun inclus, intr-un hotel de patru stele din Vulpera. Cazarea se poate face si la apartamente, acolo unde pretul porneste de la 150 de euro pe noapte, la un apartament din centrul statiunii Laax.


6 Romania, destinatie de week-end cu 50 lei pe noapte

Desi sunt considerate de straini drept cele mai ieftine din Europa, statiunile de schi din Romania practica preturi mai mari comparativ cu cele din tarile vecine, mai ales daca raportam preturile la puterea de cumparare din tara noastra.

Statiunile de pe Valea Prahovei: Sinaia, Predeal, Balea, Azuga sunt recunoscute drept printre cele mai scumpe locatii din tara noastra, insa sunt destinatii ideale pentru o vacanta de doua-trei zile, pentru iubitorii sporturilor de iarna din Romania. Preturile pentru cazare in aceasta zona porneste de la 80 de lei pe noapte pentru o camera dubla, la pensiune si de la aproximativ 100 de lei pe noapte, pentru o camera la hotel.

Acestor statiuni foarte cunoscute li se alatura si statiunile din nordul Moldovei sau Maramures, acolo unde nu doar partiile sunt mai mici, ci si preturile. O noapte de cazare porneste de la 50 de lei pentru o camera dubla, iar proprietarii de pensiuni negociaza preturi mai mici si pentru serviciile legate de masa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea