Vacante

#romania #spania #belgia #italia # destinatii turistice #padurea hoia-baciu #hoia-baciu #locuri misterioase #Setenil de las Bodegas #colosso dell appennino #oaza yueyaquan #gobi #castelul miranda

Locuri bizare si misterioase din diverse colturi ale lumii

Lumea in care traim este o sursa inepuizabila de locuri bizare si misterioase, care merita sa fie vazute macar o data in viata sau macar merita sa fie admirate in fotografii. De o frumusete rara sau invaluite in mister, aceste locuri bizare intriga prin aspectul lor neobisnuit.


Setenil de las Bodegas, Spania

Bun venit in Setenil de las Bodegas, o localitate cu aproximativ 3000 de locuitori din Spania, construita, la propriu, sub un munte de piatra. Oraselul misterios exista de mii de ani, iar locuitorii au gasit o modalitate de a-si construi casele fara sa se teama ca acestea ar putea fi distruse de greutatea muntelui.









Sursa foto: unusualplaces.org


Colosso dell’Appennino, Italia

Inalt de 10 metri, Colosul Appennin vegheaza de 6 secole o gradina din regiunea Toscana, Italia. Misterioasa sculptura a fost realizata de sculptorul renscentist Giambologna, pentru Francesco I de' Medici. Villa di Pratolino, unde se afla si astazi Colosul Appennin, a fost in mare parte distrusa. Doar titanul a ramas parca neatins de trecerea vremii.


Oaza Yueyaquan, desertul Gobi

Oaza Yueyaquan din desertul Gobi este unul dintre cele mai misterioase si mai bizare locuri din lume. Situata la aproximativ 6 km distanta fata de orasul Dunhuang, in vestul Chinei, oaza Yueyaquan atrage mii de turisti, chiar daca nu este foarte intinsa.







Sursa foto: unusualplaces.org


Padurea Hoia-Baciu, Romania

Ne place sau nu, si in Romania exista locuri pline de mister. Padurea Hoia-Baciu, de exemplu. Situata in judetul Cluj-Napoca, aceasta padure este vazuta de straini ca unul dintre cele mai misterioase locuri din lume, daca nu chiar cel mai misterios. Sunt multi cei care cred ca in Padurea Hoia-Baciu se produc fenomene paranormale si exista fantome care bantuie locul.

In Poiana Rotunda din Padurea Hoia-Baciu nu cresc copaci, iar legenda spune ca multi dintre cei care ajung aici s-ar putea sa nu se mai intoarca.



Sursa foto: mostlyghosts.com


Castelul Miranda, Belgia

Cunoscut sub denumirea de Castelul galagios, Castelul Miranda din Belgia completeaza lista celor mai bizare si misterioase locuri din lume. Construit in secolul al XIX-lea pentru o familie de aristocrati francezi, Castelul a devenit un punct de atractie datorita legendelor care s-au nascut in jurul lui. La inceputul anilor '80, castelul a fost abandonat, iar padurea care il inconjoara nu mai este ingrijita, astfel ca acum locul arata infricosator.



Sursa foto: proj3ctm4yh3m.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea