Vacante

#parcuri de distractie #paris #franta #vacanta franta #parcuri frantuzesti #parcuri tematice #puy du fou #futuroscope #asterix theme park

Parcurile tematice frantuzesti pe care nu trebuie sa le ratezi

Franta nu inseamna numai Paris, iar distractia in parcurile tematice nu se masoara numai in personaje Disney. Daca ai un buget special alocat aventurii, viziteaza unul din cele trei parcuri tematice de mai jos si vei fi uimit cu siguranta. De la showuri de proportii epice, care recreeaza istoria tarii, si pana la efecte spectaculoase create cu ajutorul tehnologiei 3D si 4D, aici vei experimenta senzatii unice.


1. Puy du Fou

Show-urile de la Puy du Fou sunt cu adevarat unice prin prisma grandorii cu care sunt puse in scena. Pe timpul zilei, in Grand Parc te intorci in antichitate cu ajutorul cursei carelor de lupta si gladiatorilor care se lupta in arena. Tot aici, vikingii apar din neant si jefuiesc un sat, in timp ce armatele britanice si frantuzesti se lupta sa cucereasca un castel medieval.

Desi impresionante, aceste spectacole nu se pot compara ca si extravaganta cu show-ul Cinescenie (desfasurat pe timpul noptii, numai in weekenduri din iunie si pana in septembrie). Acest scenariu implica 1.200 de actori si multe animale, ce reconstruiesc istoria regiunii, din Epoca Medievala si pana in Al Doilea Razboi Mondial.

Show-ul live este completat de imagini proiectate pe ecrane si focuri spectaculoase de artificii. Parcul se afla in regiunea Vendee din Vestul Frantei.


2. Futuroscope

In Parcul Futuroscope nu vei intalni clasicul rollercoaster. In schimb, senzatiile date de adrenalina iti vor fi oferite inauntrul cladirilor din sticla cu aspect futurist. Datorita tehnologiei 3D si 4D, aici vei face parte dintr-o realitate virtuala. De exemplu, in Dynamic Vienne vei avea senzatia ca zbori peste raurile din departamentul Vienne, apoi ca vei conduce un bolid pe stradutele oraselor medievale. Parcul tematic este situat in vestul Frantei, in apropierea orasului Poitiers.


3. Asterix Theme Park

Daca nu esti fanul celebrului personaj de benzi desenate, vei deveni cu siguranta dupa o vizita in acest minunat parc.

Bazat pe aventurile lui Asterix, Obelix si prietenii lor, Asterix Theme Park ofera 32 de atractii, ce pot fi testate cu succes de catre tine si familia ta. Este unul dintre cele mai vechi parcuri din Franta, deschis in 1989, fiind situat la aproximativ 35 de kilometri nord de Paris.

Sursa foto: themedparks.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea