Vacante

#maui #insula #hawaii

Destinatie de Vip: Insula Maui

Insula Maui este printre cele mai bine cotate insule din lume. O vacanta aici iti poate oferi experiente inedite: o intalnire cu balenele printr-un hublou de submarin, un rasarit de soare la inaltime de pe craterul unui vulcan sau shopping sub un batran copac indian, de peste 100 de ani.

maui, tur cu elicopterul Maui ocupa locul al III-lea in Top 10 Insule ale Lumii, pentru anul 2008, conform Travel&Leisure. Urcand un loc din 2007, insula a primit 86.09 puncte si s-a situat imediat dupa Insulele Galapagos si Bali. Si publicatia turistica Conde Nast Traveler a situat-o de mai multe ori consecutiv pe locul I in concursul anul Annual Conde Nast Traveler Readers' Choice Awards Poll. In 2008, Maui a primit titlul de “Best Pacific Island” pentru al 18-lea an consecutiv si “Best Island in the World”, pentru a 14-a oara, conform site-ului oficial al turismului din Maui.

Maui este una dintre cele mai mari insule din Hawaii. Relieful diversificat se schimba de la o locatie la alta: paduri tropicale , creste inzapezite, parcuri cu plante luxuriante, cascade, lagune si plaje nisipoase. Programul unei vacante in Maui poate include plimbari calare, urcat pe munte, ciclism, excursii cu vaporasul pentru a privi delfinii sau balenele, barbeque langa cascada, lectii de hula, catarat in cocotieri, plaja, snorkeling, tururi cu submarinul si altele.

Iti prezentam in continuare cateva astfel de variante, pentru o vacanta plina de amintiri frumoase.

Priveste balenele: Whale Watching

privitul balenelorO experienta deosebita este oferita de excursiile in zonele cu balene, care migreaza in apele hawaiiene in perioada decembrie – mai. Vin din tinuturile arctice ale coastelor Alaskai si Canadei dar, intre Craciun si Paste, pleaca spre apele calde din Hawaii sa se imperecheze. Puii balenelor pot fi vazuti insotindu-si mamele si adesea inoata sub trupul masiv al acestora, pentru a fi protejati.

Cele mai cunoscute astfel de mamifere sunt balenele cu cocoasa. Acestea ofera un adevarat spectacol, comunicand intre ele prin diverse miscari si sunete, care fac deliciul turistilor si mai ales, al copiilor. Un moment potrivit sa mergi intr-un tur Whale Watching este dimineata, pentru ca apele sunt linistite si poti urmari in voie uriasele creaturi.

Haleakala National ParkAmbarcatiunile pun la dispozitia turistilor informatii despre viata balenelor, oferite chiar de catre un biolog specialist. Un tur poate avea durata de doua ore si include bauturi racoritoare si snacksuri. Excursia costa 40 dolari de persoana.

O alta varianta pentru Whale Watching o reprezinta tururile cu submarinul. O astfel de calatorie dureaza in jur de 3 ore, la bordul unui submarin pentru turisti, iar pretul unui bilet intreg este de 99 dolari sau 52.99 dolari, pentru copii.

Craterul Haleakala, aventura cu bicicleta pe munte

HaleakalaUn traseu turistic plin de experiente deosebite si panorame incredibile este cel de pe muntele Haleakala. Haleakala este un vulcan aflat in partea de est a insulei Maui, iar numele sau, ales de primii bastinasi ai Hawaii-ului, inseamna “casa soarelui”.

Exista un drum construit pana in varful vulcanului, la Haleakala Crater, unde turistilor li se propune sa asiste la rasaritul soareului sau la apus, fiind una dintre cele mai frumoase privelisti naturale ale insulei. Muntele si craterul vulcanic se afla in parcul national cu acelasi nume, Haleakala National Park.  Zona este una dintre putinele locuri usor accesibile din Hawaii unde mai traiesc specii protejate .

ciclism in MauiO excursie pe Haleakala asigura turistilor o zi plina de aventuri si amintiri pe viata. Acestia sunt luati dis-de-dimineata de la hotel si transportati pana in varf, la Haleakala Crater, pentru a asista la spectacolul de culori ale rasaritului. Le este servit un mic dejun in natura si li se pune la dispozitie intregul echipament pentru ciclism. Calatoria are ca punct de plecare intrarea in Parcul National Haleakala, de unde turistii incep sa coboare pe munte, cu bicicletele.

Turul cu bicicleta include si opriri pentru odihna si masa. Un astfel de tur costa in jur de 130 dolari de persoana. Mai multe detalii despre vizita in parc gasesti pe site-ul oficial.

Maui, paduri - video

Iao Valley State Park

Iao Needle, Iao Valley State ParkAflata in centrul insulei Maui, valea reprezinta una dintre zonele cele mai cautate pentru trasee montane. In 1970, in Valea Iao a avut loc batalia dintre Regele Kamehameha I si armata hawaiiana. Inconjurat de creste vulcanice impadurite, varful Iao Needle este printre cele mai fotografiate locuri din vale.

Are o inaltime de aproximativ 370 metri si adesea este acoperit de nori. Pentru a afla cate ceva despre istoria insulei, vizitatorii pot merge sa vada expozitiile din Hawaii Nature Center, aflat in interiorul parcului. Iao Valley State Park este deschis intre orele 7:00 – 19:00. Turistii sunt sfatuiti sa se echipeze pentru plimbari pe munte si sa aiba apa la ei.

Sejur aromitor in Lahaina

Banyan TreeOras portuar in vestul insulei Maui, Lahaina este o zona pitoreasca care a fost candva un simplu sat de pescari. I se mai spune adesea “bijuteria coroanei din Maui” si reprezinta al doilea punct de interes al insulei, dupa zonele cu plaje. Portul este intesat de ambarcatiuni, multe dintre ele oferind turistilor tururi ale insulei.

In centrul orasului se afla un ficus urias (ficus benghalensis sau Banyan Tree), care a fost adus din India in 1873, la comemorarea a 50 de ani de la Prima Misiune Protestanta din Lahaina. Copacul a crescut in toate directiile de-a lungul timpului, ajungand la o inaltime de 2 -3 metri, iar crengile lui, ajunse la pamant, au devenit la randul lor copaci, impletindu-se cu trunchiul de baza. Se intinde pe o suprafata de aproape un hectar si este astazi unul dintre cei mai mari ficusi indieni. Sub copac localnicii intind tarabe cu suveniruri si obiecte lucrate manual, destinate turistilor.

snorkeling in MauiEste bine sa stii

Perioada de vizitare. Sezonul de varf incepe de la jumatatea lunii decembrie si dureaza pana in primele zile din aprilie.

Cum ajungi. Kahului Airport este principalul aeroport din Maui si este situat in partea de nord a insulei. Exista zboruri care fac legatura cu Europa si Asia.

Cazare. O camera la un hotel de 3 stele din Maui costa 65 euro pe noapte. Sejururile lungi, care au inclus si avionul, depasesc 3000 euro de persoana.

 

Lahaina, Maui - video

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea