Vacante & Calatorii

#ambasada #canada #viza #pasaport #invitatie #turism #canadian

Cum se obtine viza turistica pentru Canada I

Viza pentru Canada poate fi un proces extrem de obositor, incepand cu primele zile de cautare a informatiilor. In realitate nu se obtine greu, insa trebuie sa te inarmezi cu incredere si sa dispui de cel putin o zi libera.

Informatiile le gasesti la ambasada Canadei, sau pe site-urile specializate.

Actele de care ai nevoie

Pentru detinatorii de cetatenie si pasaport romanesc:

Daca ai o ruda in Canada, aceasta trebuie sa-ti trimita o invitatie de vizita, care sa cuprinda:

1. Informatii despre tine si

2.informatii despre cel care emite scrisoarea de invitatie.

1. Detalii despre tine: numele si prenumele, data si locul nasterii, adresa si numarul de telefon, relatia de rudenie cu persoana care te invita, scopul vizitei, durata vizitei, data la care vei pleca din Canada.

2. Detalii despre persoana care te invita: numele si prenumele, adresa, data si locul nasterii, gradul de rudenie cu tine, ocupatia, statutul in Canada ( cetatean Canadian sau rezident permanent ), ca are resursele financiare si spatiul locativ sa-ti asigure sederea pe perioada vizitei, si sa adauge ca a luat la cunostinta legea canadiana si ca nu vei ramine aici mai mult decit iti permite vizita.

De obicei, aceste invitatii pot fi emise de catre agentiile de voiaj, (exista o forma standard), in cazul in care pleci intr-o vacanta prin intermediul unui turism .

Exista si cazurile in care invitatia poate fi facuta chiar de persoana care te invita (vizitarea rudelor, reuniri de familii, etc). In unele cazuri se cere ca aceasta invitatie sa fie notarizata.

Aceeasi persoana trebuie sa ataseze invitatiei urmatoarele documente:

1. o fotocopie a unui act de identitate din Canada (pasaport de cetatean canadian, sau fotocopie dupa actul de rezident canadian )

2. o fotocopie a unui act prin care sa dovedeasca legatura de rudenie

3. o scrisoare de la locul de munca din care sa reiasa de cind lucreaza acolo si salariul

4. o fotocopie a unui act bancar din care sa reiasa ca are un anumit venit.

Este important sa pregatesti pasaportul original, care va fi depus la ambasada impreuna cu aplicatia si setul de documente, o scrisoare de la locul de munca din care sa reiasca de cind lucrezi si salariul, ca pozitia ta este permanenta, orice document care sa ateste ca ai motive foarte clare sa nu ramai in Canada (actul de proprietate al unei case, un act de casatorie) si un act bancar care sa dovedeaca situatia ta. financiara.

Se plateste taxa de viza ($75 pt. viza cu o intrare - $150 pt. viza cu intrari multiple. De obicei, viza pentru o intrare are o valabilitate de 6 luni. Viza cu intrari multiple poate fi de exemplu una pentru 5 ani.

Vei completa deasemenea un formular de cerere de viza turistica . Acesta poate fi descarcat aici.

Dosarul cu formularul si actele se depune la Ambasada Canadiana.

Noua adresa a Ambasadei Canadei la Bucuresti este:

Str. Tuberozelor 1-3
011411, Bucuresti, sector 1
Romania .

Continuarea acestui articol o gasesti aici.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

  •   2008-05-21
  •   164845 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Georgiana Leanca

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului