Vacante & Calatorii

#viza #canada #ambasada

Cum se obtine viza turistica pentru Canada II

Din cauza efortului de a face rost de toate actele exacte necesare pentru viza, exista uneori nesansa de a te pierde in detalii.

Pentru a usura intreg procesul, cel mai indicat este sa urmaresti numai indicatiile ambasadei si sa eviti balastul.

Este bine sa stii

Odata ce iei contactul cu alte persoane care doresc sa obtina viza, incepi sa auzi tot felul de povesti care pot fi derutante. Procesul de acordare a vizei este destul de diferit, in functie de persoana, ceea ce inseamna ca anumite intrebari sau situatii aplicabile la cineva nu sunt obligatorii si pentru tine.

Criterii de varsta

De obicei, persoanele varstnice care isi viziteaza rudele din Canada obtin mai usor viza. Daca ai insa intre 18 si 35 de ani, s-ar putea ca odata predat dosarul de acte sa fii chemat la un interviu, intr-o sala speciala. Asteapta-te la cele mai bizare intrebari. Acestea au intotdeauna un scop. Important este sa demonstrezi ca ai de gand sa stai doar temporar acolo si nu reprezinti un risc.

Criterii financiare

Ignora insa persoanele care incearca sa te sperie ca vei fi refuzat daca nu poti dovedi ca ai in proprietate bunuri consistente (case, masini , afaceri, etc). Simplul fapt ca esti angajat undeva si ai in scris dovada de la locul de munca este suficient pentru a demonstra ca te vei intoarce. Nici statutul marital nu atarna atat de greu in balanta, asa cum ai putea auzi.

Timpul dedicat pentru obtinerea vizei

Asigura-te ca ai toate actele in dosar exact cum ti s-au cerut, in special cele importante (invitatia, scrisoarea de la locul de munca, etc). Nu intra in panica daca pozele iti sunt refuzate sau daca ai completat ceva gresit pe formular. Ti se da voie sa corectezi pe loc acest lucru. Daca este insa un act special, va trebui sa revii in alta zi.

Mergi la ambasada cu cel putin o ora - doua inainte de inceperea programului, mai ales daca este in primavara-vara. Se accepta un numar limitat de persoane zilnic, 4 zile pe saptamana si se aduna cateva sute intr-o singura zi.

Asteapta-te sa dureze de la prima ora a diminetii pana dupa pranz, chiar daca esti printre primii 15. Ai grija sa te inscrii pe lista de asteptare imediat ce ajungi la ambasada. Astfel vei putea putea pleca din coada pentru o vreme fara sa-ti pierzi locul. Daca mergi vara, ia cu tine apa si inarmeaza-te cu rabdare.

Prima parte a acestui articol o gasesti aici.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

  •   2008-05-21
  •   72815 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Georgiana Leanca

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea