Vacante

#camera hotel #hotel #promotii #extrasezon #rezervare

Cum sa gasesti camere ieftine la hotel

A alege o camera ieftina de hotel nu trebuie neaparat sa insemne ca renunti la calitatea serviciilor. Exista cateva modalitati, pe tot parcursul anului, de a plati mai putin pentru o camera de hotel. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa gasesti o astfel de oferta.

Pasi de urmat

Pasul 1. Perioada aleasa. Pentru a beneficia de un pret mai mic, este bine sa fii flexibil in ceea ce priveste data calatoriei. Cele mai bune preturi sunt in extrasezon, cand numarul cererilor de cazare scade.

Pe langa sezonul de varf, din perioada verii sau a sarbatorilor de iarna, mai sunt perioade in timpul anului cand preturile cresc considerabil, daca in orasul respectiv au loc evenimente importante : targuri, festivaluri, concerte etc. In astfel de perioade cererile sunt foarte mari, de obicei se rezerva cu luni de zile inainte, iar preturile urca mult.

Pasul 2. Zilele din saptamana. Daca vei alege un sejur in timpul saptamanii este foarte posibil sa platesti mai putin.

Pasul 3. Accepta distanta. In orase turistice foarte vizitate pe tot parcursul anului, hotelurile practica de obicei preturi mari si foarte mari, pentru ca nu duc lipsa de cereri. Daca vrei totusi sa gasesti camere la pret redus, trebuie sa faci un compromis, acceptand sa te cazezi intr-o zona de periferie. Este cazul Barcelonei sau al Venetiei, unde localitatile din imprejurimile orasului au hoteluri mult mai accesibile decat cele din oras. Astfel de orase dispun in general de o infrastructura bine pusa la punct si astfel vei ajunge rapid in centrul orasului cu mijloacele de transport in comun.

camere de hotelPasul 4. Alege perioadele promotionale. Orice hotel are la un moment dat o perioada promotionala, in care camera se inchiriaza la un pret mult mai mic decat cel normal sau chiar in cadrul unui pachet special. Daca deja te-ai obisnuit cu un anumit lant hotelier si stii clar unde vrei sa stai, nu-ti ramane decat sa te abonezi la newsletterul de pe site-ul oficial al acestuia, pentru a afla cand se fac discount-uri.

Pasul 5. Alege un pachet integral. Daca vrei sa stai cateva zile intr-un oras pentru a avea suficient timp sa-l vizitezi, ia in considerare si posibilitatea de a beneficia de un pachet turistic integral. Operatorii de turism iti pot asigura transportul pana la destinatie, transferul la hotel, cazarea cu masa si asistenta turistica. Daca prinzi o promotie, exista mari sanse sa primesti ca bonus un tur al orasului cu ghid local sau alte servicii si facilitati suplimentare.

Pasul 6. Last minut si early booking . O alta posibilitate sa platesti mai putin pentru camera de hotel este fie sa alegi o oferta last minute , apartinand hotelului sau operatorului turistic prin care se face rezervarea, fie sa rezervi si sa platesti pentru camera cu multe luni inainte. In ambele cazuri, vei beneficia de tarife speciale.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Newsletter
  • Informatii de la operatorul turistic
  • Flexibilitate pentru rezervarea camerei

 

Sfaturi&Avertismente

• Un hotel mai modest, cu preturi mici, poate sa nu dispuna de diverse servicii si facilitati precum sauna, piscina, minibar etc. Pe de alta parte, daca pentru tine este important sa ai o camera curata si baie proprie, atunci probabil nu-ti va lipsi bomboana mentolata lasata pe perna sau alte astfel de servicii si atentii.

Ai reusit sa gasesti un hotel unde camera sa te coste mai putin decat in mod normal? Povesteste si altora experienta ta, ajutandu-i sa gaseasca modalitati de a beneficia de preturi mici la cazare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea