Vacante

#grecia #vacanta #atena

Cum sa planifici o vacanta la Atena

Atena este una dintre cele mai atractive destinatii ale Greciei, gratie edificiilor sale istorice, cunoscute pe plan mondial. Insa pe langa monumentele si operele de arta, orasul este o destinatie ideala si pentru cei care vor sa faca shopping sau cei care cauta un loc de vacanta cu o viata de noapte intensa. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa-ti planifici o vacanta in Atena.

Pasi de urmat

Pasul 1. Clima in functie de perioada aleasa. Atena poate fi vizitata oricand pe tot parcursul anului. Daca vrei insa o perioada in care temperaturile sunt ridicate , alege lunile de vara, perfecte pentru sejururile pe litoral. Pe de alta parte, vara este si cea mai calduroasa si mai aglomerata perioada din an. Spre sfarsitul lui august si inceputul lui septembrie, temperaturile sunt mai usor de suportat si numarul turistilor scade.

Pasul 2. Atractii turistice. Atena nu se mandreste doar cu Acropolele vizitate de milioane de turisti annual. Lista atractiiilor turistice este impresionanta, in acest oras. Detalii despre cele mai importante locuri care merita a fi vazute gasesti aici.

Pasul 3. Viata de noapte. Pe langa atractiile culturale, orasul atrage turistii gratie vietii de noapte deosebit de bine dezvoltate. Vei gasi aici cluburi de noapte, discotecti, restaurante, taverne cafenele si terase unde te poti distra si unde ai ocazia sa testezi cateva dintre produsele traditionale locale. Cele mai cautate zone sunt in Psiri, PLaka si Thission.

strada in AtenaPasul 4. Plaja. Daca vrei sa te bronzezi si sa te bucuri de apa si soare, mergi in statiunile Atenei precum Voula, Vouliagmeni sau Glifada. Se spune ca nisipul de pe plajele Atenei este cel mai fin de pe tot litoralul grecesc. Plajele ofera posibilitatea de a practica numeroase sporturi, de la cele de teren (volei, tenis, fotbal etc) la cele de apa (ski-jet, motoscuter etc).

Pasul 5. Excursii optionale. Din Atena poti face excursii in imprejurimi. De exemplu, poti merge in Peloponez, in Epidavros si Nafplion. In Cap Sounion se merge de obicei pentru a asista la apusul de soare, care se spune ca este o experienta deosebita. In Golful Saronicos se pot vizita insulele Hydra, Poros si Egina. Daca apelezi la un operator de turism , vizita include o croaziera, in care sunt incluse cina si programul folcloric pe vaporas, precum si transportul cu autocarul.

Pasul 6. Oferte de vacanta in Atena. Pentru Atena gasesti oferte de vacanta pe tot parcursul anului, in functie de interes: circuite cu excursii, sejururi pe litoral, shopping in Atena, sarbatori de iarna in Atena etc. Pentru un hotel de 3 stele, o camera te costa de la 25 euro pe noapte in aceasta vara, conform agentiei Mgta Travel. Daca optezi pentru un circuit de o saptamana cu autocarul, pretul ajunge la 285 euro, conform agentiei Terra Sejur. Pachetul asigura 6 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 2 si 3 stele, transport cu autocar, excursii incluse in program, ghid si insotitor de grup.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Ghid turistic
  • Incaltaminte comoda

 

Sfaturi&Avertismente

• Zonele cele mai cautate de catre turisti sunt in Plaka, Monastiraki, Thissio, Gazi si Kolonaki. Plaka este partea veche a Atenei, cu numeroase stradute inguste, extrem de pitoresti.

• Daca vrei sa gusti din specialitatile de peste, mergi in tavernele din Piraiki si Mikrolimano. Majoritatea restaurantelor din oras se afla in Thission, Monastiraki si Psiri, iar in unele locuri vei gasi unele dintre cele mai vechi localuri din Atena. Fast-food-urile grecesti sunt cunoscute sub numele de souvlaki , dar vei gasi si fast-food-uri obisnuite, cunoscute la nivel international, unde poti manca cu bani mai putini.

Ti-ai petrecut o vacanta in Atena? Povesteste-ne cum ai planificat aceasta vacanta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea