Vacante

#mexic #gripa porcina #asigurare

Cum sa faci o asigurare de calatorie

Asigurarea de calatorie este recomandata de majoritatea operatorilor de turism si institutiilor specializate. Pentru o vacanta fara griji, este bine sa urmezi sfatul acestora si sa-ti faci o asigurare, in functie de caz. Iata in continuare cativa pasi pe care ii poti urma, pentru a sti ce aspectele trebuie luate in considerare.

Pasi de urmat

1. Ce trebuie sa urmaresti. Exista cateva lucruri care trebuie urmarite, in cazul incheierii unui astfel de contract:

  •  care sunt bunurile care pot fi asigurate;
  •  care este perioada de timp acoperita;
  •  care sunt riscurile acoperite de asigurarea de calatorie;
  •  care sunt avantajele, in functie de nevoile tale personale, nu in functie de o situatie generala;
  •  care sunt reglementarile legate de daune, cand si cum primesti despagubiri,
  •  ce acte sunt necesare pentru un contract de acest tip,
  •  ce alte produse similare propune firma. 

2. Pachetul complex. Intereseaza-te ce include exact o astfel de asigurare. De obicei asigurarea de calatorie reprezinta un pachet complex, in care intra asigurare medicala in caz de nevoie, asigurare in cazul pierderii sau deteriorarii bagajelor sau asigurare in cazul anularii calatoriei.

Alte lucruri care pot fi asigurate printr-un astfel de contract pot fi costurile suplimentare survenite in urma intarzierii mijlocului de transport (de exemplu pierderea primei zile de cazare, care inseamna camera, masa, transfer); pierderea sau inlocuirea documentelor ( transport , documente profesionale, carti de credit sau carti de identitate ).

3. Cat te costa. Costul unei asigurari de calatorie difera in functie de cativa factori de baza: varsta, destinatie si durata calatoriei.

4. Date de contact. Este bine sa verifici ca ai comunicat clar asiguratorului datele tale de identificare: nume, prenume, numar de telefon la care poti fi contactat, adresa in care te afli si numarul politei de asigurare.

5. Informatii oficiale despre zonele considerate cu factor mare de risc. Daca pleci intr-o zona cu un factor mare de risc, este bine sa te interesezi la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) despre detaliile legate de alerte, proceduri in caz de urgenta etc. Pe site-ul oficial al institutiei, astfel de zone sunt marcate in mod deosebit, cum este acum cazul Mexicului. Informatii gasesti aici.

MAE sfatuieste romanii sa evite deplasarile in Mexic, daca acestea nu sunt absolut necesare si alerteaza asupra simptomelor in cazul virusului gripei porcine, afirmand ca indiciile bolii sunt asemanatoare celor ale gripei comune: temperatura mare, dureri in gat, tuse, febra musculara. “OMS a precizat ca nu exista un vaccin adaptat la această boală, tratamentul fiind cu antibiotice, sub supraveghere medicala. Daca totusi trebuie sa vă deplasati in această tara, va recomandam să evitati locurile aglomerate, cum ar fi pieţele sau mijloacele de transport in comun, precum si sa evitati contactul direct cu localnici. Utilizati masti de protectie!”, a anuntat ministerul. Alte detalii gasesti aici.

6. asigurare de calatorie dupa plecare. Daca nu ai apucat sa-ti faci in tara o asigurare de calatorie sau daca cea avuta a expirat si tu ti-ai prelungit sejurul, poti sa faci una noua, online. Cu o conexiune la internet si cardul bancar, ai posibilitatea sa accesezi site-urile firmelor de asigurari si sa completezi de la distanta formularul.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Numarul politei de asigurare
  • Date de contact ale asiguratorului
  • Informatii despre alertele din zona

 

Sfaturi&Avertismente

• Se poate sa ai deja unele tipuri de asigurari facute, ceea ce inseamna ca pachetul este deja prea complex si nu ar avea sens sa platesti in doua parti pentru aceleasi lucruri. Pe de alta parte, in cazul asigurarii bagajelor, intreaba daca sunt acoperite si eventualele obiecte costisitoare pe care planuiesti sa le iei cu tine in calatorie (bijuterii, aparatura electronica etc).

• Nu este neaparat nevoie sa platesti o polita care sa acopere costul total al calatoriei. Este mai bine sa platesti pentru una care asigura acele aspecte ale calatoriei care nu se ramburseaza in mod normal.

Ai folosit vreodata o asigurare de calatorie? Daca ai avut o experienta interesanta sau ai descoperit aspecte importante legate de astfel de polite, impartaseste-ne mai jos impresiile tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea